Περιφερειακές εκλογές 2014: Ο Χρήστος Νικολούδης απαντά στο neolaia.gr!

11 3.44.56 μ.μ.

Χρήστος Νικολούδης. Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στη Δυτική Αττική με το Γιάννη Σγουρό και το συνδυασμό «Αττική –μόνο με έργο», Μηχανολόγος Μηχανικός ΕΜΠ, Σύμβουλος Επιχειρήσεων, Πρόεδρος Ινστιτούτου Νέων Επιστημόνων Δυτ.Αττικής.

Υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος λοιπόν. Γιατί;

«Πάντοτε είχα ένα έντονο ενδιαφέρον για την πολιτική και η κάθοδος μου στις περιφερειακές εκλογές συνδέεται με την επιθυμία μου να δοκιμάσω στην πράξη τις ιδέες μου και τις απόψεις μου. Επίσης, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει στην περιοχή κι εφόσον σκοπεύω να περάσω εδώ την υπόλοιπη ζωή μου, επιθυμώ να συνεισφέρω με τις δυνάμεις που διαθέτω στη βελτίωση του τόπου μας.

Και γιατί με το Γιάννη Σγουρό;

«Καταρχάς γιατί διαθέτει εμπειρία στην αυτοδιοίκηση και έχει νομίζω να επιδείξει αξιόλογο έργο. Αλλά και για το λόγο ότι με το πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που σχημάτισε αποδεικνύει έμπρακτα ότι είναι ένας πολιτικός που τοποθετείται πέραν των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων που σημάδεψαν τις παλαιότερες εποχές. Νομίζω ότι ο Γιάννης Σγουρός είναι από αυτούς που μπορούν να εκφράσουν αυτό το νέο μοντέλο στην αυτοδιοίκηση που όλοι επιθυμούμε.»

Νέοι και πολιτική. Πώς βλέπετε τη σχέση ανάμεσά τους;

«Οι νέοι σήμερα είναι απογοητευμένοι από την πολιτική και ως ένα βαθμό έχουν δίκιο. Οι πολιτικοί, αλλά και η γενιά της μεταπολίτευσης γενικώς, έκαναν αρκετά σφάλματα τα οποία καλούμαστε να πληρώσουμε εμείς οι νεώτεροι. Αυτό όμως είναι και μια πρόκληση για εμάς, που οφείλουμε, όχι απλά να ασκούμε κριτική, αλλά και να δώσουμε ενεργό παρόν για να αφήσουμε κάτι καλύτερο στα δικά μας παιδιά. Νομίζω ότι αν θέλουμε να λέμε ότι αξίζουμε κάτι καλύτερο, πρέπει οι ίδιοι να δώσουμε το παράδειγμα. Πολλοί νέοι έχουν και περισσότερες ικανότητες και ίσως και καλύτερες ιδέες απαλλαγμένες από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Προσωπικά, χρόνια τώρα προσπαθώ να συμβάλλω με διάφορες ενέργειες στην κινητοποίηση των νέων της περιοχής και με την υποψηφιότητά μου θέλω να πιστεύω ότι βάζω κι εγώ ένα λιθαράκι σε αυτήν την υπόθεση. Το μέλλον του τόπου πρέπει να γίνει υπόθεση των νέων ανθρώπων: αυτοί είναι το μέλλον. Πλέον δεν υπάρχει χρόνος για να μεμψιμοιρούμε. Ούτε για να περιμένουμε το σωτήρα, κάτι άλλωστε που μπορεί να καταστεί και εξαιρετικά επικίνδυνο.»

Θα μας πείτε τι θεωρείτε ότι πρέπει να είναι προτεραιότητα για τη Δυτική Αττική;

«Κοιτάξτε, η αυτοδιοίκηση έχει ένα σημαντικό μειονέκτημα, αλλά κι ένα εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα που ως τώρα μένει εντελώς αναξιοποίητο. Το μειονέκτημα είναι ότι σύμφωνα με τους κανόνες που διέπουν το εγχώριο πολιτικό σύστημα, καλούς ή κακούς δεν μας ενδιαφέρει εν προκειμένω, η τοπική αυτοδιοίκηση παραμένει πάντοτε, λιγότερο ή περισσότερο, εξαρτημένη από τις αποφάσεις και τις προθέσεις της κεντρικής εξουσίας. Από την άλλη διαθέτει το πλεονέκτημα της πολύ μεγαλύτερης αμεσότητας σε σχέση με την αποξένωση που αισθάνονται οι πολίτες ως προς την κεντρική πολιτική. Δυστυχώς αυτή η αμεσότητα έχει παραδοσιακά συνδεθεί στον τόπο μας με την εξυπηρέτηση μικροσυμφερόντων.

Εμείς ευελπιστούμε να αλλάξουμε αυτήν την νοοτροπία και να βελτιώσουμε τη σχέση των πολιτών με την αυτοδιοίκηση, ώστε από κοινού να αναδείξουμε τα προβλήματα και να εντοπίσουμε τις λύσεις. Άλλωστε, δεν πρέπει να παραβλέπουμε ότι με τον Καλλικράτη η αυτονομία της τοπικής αυτοδιοίκησης από την κεντρική εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερη και αντισταθμίζει έτσι το αρχικό μειονέκτημα για το οποίο μίλησα παραπάνω. Ειδικότερα τώρα, στη Δυτική Αττική θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερο βάρος στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και κυρίως να μεθοδεύσουμε άμεσα λύσεις για την περιβαλλοντική υποβάθμιση που πλήττει την περιοχή μας. Τέλος, προτεραιότητα πρέπει να είναι και η αξιοποίηση κονδυλίων του ΕΣΠΑ που θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Επειδή τυγχάνει μάλιστα, λόγω της δουλειάς μου, να έχω κάποια εμπειρία στο εν λόγω θέμα, εκτιμώ ότι η απελευθέρωση κονδυλίων και η σωστή αξιοποίησή τους μπορεί να γίνει ένα από τα κύρια μέσα για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;