DATATHON by ThinkBiz - A Data Visualization Challenge

datathon_final

Περνάς ώρες ή μέρες ερευνώντας τον κόσμο των Big Data; Ξενυχτάς βράδια αναλύοντας αχανή μικρά στοιχεία, ανακαλύπτοντας μέσα από αυτά μία ιστορία που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε και κατανοούμε την αγορά και τον κόσμο μας;

Τότε έλα το Σάββατο 31 Μαΐου 2014 με την ομάδα σου (2 ή 3 άτομα) στο 1ο Datathon που διοργανώνει το ThinkBiz στο Found.ation (Ευρυσθέως 2, Κ. Πετράλωνα) και ώρα 10.00-20.00, για συνεργαστείτε, να αναλύσετε, να φτιάξετε μία ιστορία μέσα από δεδομένα και να την παρουσιάσετε μπροστά σε άτομα από το χώρο του Data Visualization.

Το Datathon είναι ένας ολοήμερος διαγωνισμός ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της VisionMobile. Απευθύνεται σε άτομα με αναλυτική σκέψη, αγάπη για τα νούμερα και τα δεδομένα, που μπορούν να εξάγουν σαφή αποτελέσματα μέσα από την ανάλυση ενός dataset αλλά και σε αυτούς που με το πάθος τους για το περιεχόμενο, το copywriting, τα γραφικά και τις τέχνες μπορούν να μετατρέψουν μία ψυχρή πληροφορία σε ένα όμορφο και ευνόητο οπτικό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία είναι απλή. Θα σου δοθεί ένα σετ δεδομένων και μέσα στη μέρα θα πρέπει με την ομάδα σου να το αναλύσεις, να βρεις τι μήνυμα μπορείς να εξάγεις από αυτό, να το συνοδεύσεις με ένα κείμενο, με εικαστικά στοιχεία και διαγράμματα αλλά και να το παρουσιάσεις μπροστά σε μία κριτική επιτροπή αποτελούμενη από experts του κλάδου. Σε αυτό θα σε βοηθήσει η ικανότητα, η φαντασία και η δημιουργικότητα σου αλλά και έμπειροι mentors που θα σε καθοδηγήσουν αν έχεις αμφιβολίες ή απορίες.

Το φαγητό δε θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο διαγωνισμό. To Data Analysis θέλει ενέργεια και καύσιμα και να είσαι σίγουρος ότι δεν θα σου λείψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.Η πρόκληση έχει τεθεί. Αν πιστεύεις ότι έχεις κάτι από τα παραπάνω κλείσε το εισιτήριο σου εδώ!

Δελτίο Τύπου

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;