Google: Ιστορική απόφαση για τα προσωπικά δεδομένα!

google

Απόφαση σταθμός από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο που ανακοίνωσε την Τρίτη, πως υποχρεώνει τη Google να διαγράψει προσωπικά δεδομένα πολιτών, εφόσον αυτοί το επιθυμούν, από τη δημοφιλή μηχανή αναζήτησής της στο Internet.

Το δικαστήριο έκρινε ότι, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα προσωπικά τους δεδομένα, ιδίως αν δεν είναι δημόσια πρόσωπα. Αν οι ίδιοι επιθυμούν, να διαγραφούν από τα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης στο Διαδίκτυο, λανθασμένες πληροφορίες ή στοιχεία που «δεν αφορούν κανέναν άλλον», έχουν το δικαίωμα να το ζητήσουν, ακόμα και αν οι πληροφορίες έχουν αναρτηθεί νομίμως.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ξεκίνησε το 2001, όταν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων της Ισπανίας διέταξε τη Google να αφαιρέσει ηλεκτρονικούς συνδέσμους σε περισσότερα από 100 δημοσιευμένα άρθρα στο διαδίκτυο, που θεωρήθηκαν «δυνητικά δυσφημιστικά». Στο ισπανικό δικαστήριο, είχαν προσφύγει συνολικά 200 άτομα, όπως μεταδίδει το Associated Press.

Η Google, από την πλευρά της, είχε καταθέσει έφεση κατά της απόφασης του δικαστηρίου της Μαδρίτης, το οποίο διαβίβασε την υπόθεση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι οι αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου είναι δεσμευτικές για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2012, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προτείνει να δίδεται η δυνατότητα στον κάθε πολίτη να αφαιρέσει προσωπικά του στοιχεία από τις μηχανές διαδικτυακής αναζήτησης.

Από tanea.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;