Έρευνα για τις κακές αμοιβές των γυναικών στην Ε.Ε.

images

Στο 6ο διεθνές συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) με τίτλο «Women on Leadership, twenty four seven», η Λιάνα Γούτα, πρόεδρος της ομάδας διοίκησης του Τομέα Γυναικών Μάνατζερ και Επιχειρηματιών (ΤΟΓΜΕ) Μακεδονίας, στον χαιρετισμό της ανέφερε πως οι γυναίκες στην Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζονται κατά μέσο όρο περίπου 60 ώρες την εβδομάδα, αλλά πληρώνονται για πολύ λιγότερες.

Πιο συγκεκριμένα, οι 26 από τις 60 αυτές ώρες αφορούν σε μη αμειβόμενη εργασία, ενώ όπως υποστήριξε η κ. Γούτα, οι εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών για την ίδια τη γυναίκα, την οικογένεια και τον κοινωνικό της περίγυρο ήταν καταιγιστικές.

Μάλιστα, με τις μεγάλες αλλαγές των τελευταίων δεκαετιών και τη συμμετοχή της πλέον στην οικονομία, μια νέα ισορροπία έπρεπε να βρεθεί.

«Αν το ερώτημα είναι “αν έχει βρεθεί”, η απάντηση φοβάμαι πως είναι “όχι ακόμα”» είπε η κ. Γούτα και συνέχισε λέγοντας ότι όταν αναφερόμαστε στον κανόνα, στο μέσο όρο εξακολουθεί να υφίσταται «το χάσμα στις ίσες ευκαιρίες ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες στην ηγεσία και τις υψηλές θέσεις ευθύνης».

Επίσης, σύμφωνα με έρευνα, που είχε διενεργηθεί πρόσφατα από το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, για λογαριασμό του ΤΟΓΜΕ Μακεδονίας, στις μεγάλες επιχειρήσεις των χωρών μελών της Ευρώπης των 27, τις θέσεις διευθυνόντων συμβούλων, στη συντριπτική πλειοψηφία, κατέχουν άνδρες (ποσοστό 97,6%), ενώ στις συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων μόνο το 8,9% των μελών είναι γυναίκες.

Τέλος, αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί το 2012 από στελέχη του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι επιχειρήσεις με συμμετοχή γυναικών στις εκτελεστικές επιτροπές φαίνεται πως έχουν καλύτερες οικονομικές επιδόσεις από τις αμιγώς ανδροκρατούμενες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;