Δείτε το συγκινητικό τέλος του Σαμαρά στη Σέλτικ και ανασκόπηση του τι πέτυχε!

Ο Γιώργος Σαμαράς στη Σέλτικ πέτυχε αυτά που λίγοι Έλληνες κατάφεραν στο εξωτερικό.

Ο 29χρονος επιθετικός/εξτρέμ, μετά από μία επιτυχημένη τετραετία στη Heerenveen έκανε το μεγάλο άλμα και βρέθηκε στο ρόστερ της Manchester City.

Στη δεύτερη χρονιά του πραγματοποίησε εκεί 35 συμμετοχές και πέτυχε 4 τέρματα.

Όμως το 2007 τον βρήκε εκτός πλάνων των νέων ιδιοκτητών και του Σβεν Γκόραν Έρικσον.

Πήγε δανεικός στη Σέλτικ και επτά χρόνια μετά κοιτάζοντας πίσω, γνωρίζει πως έκανε τη σωστή επιλογή.

Κατέκτησε με τους πράσινους τέσσερα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα, ένα σούπερ καπ, ενώ τη χρονιά 2012 – 2013, αναδείχθηκε ο αγαπημένος παίκτης των οπαδών!

Φέτος οι δρόμοι τους θα χωρίσουν.

«Δεν είναι απόφαση του προπονητή», είπε αρχικά στο «BBC Scotland» και συνέχισε: «Ήταν απόφαση των ανθρώπων από ψηλότερα. Δεν είχα ποτέ πρόταση από τον σύλλογο. Δεν είχα ποτέ πρόταση από τον Πίτερ Λόουελ».

«Φεύγω, αυτό είναι σίγουρο. Το μόνο όμως που θέλω να πω είναι πως δεν πρόκειται για δική μου απόφαση. Είμαι λίγο θλιμμένος που αφήνω αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο»

Όσον αφορά το μέλλον του είπε: «Δεν μίλησα αυτούς του έξι μήνες. Υπάρχουν πολλές ιστορίες στα ΜΜΕ. Δεν απαντώ σε καμία. Προσπαθώ να κρατάω το στόμα μου κλειστό. Ήμουν γεμάτος σεβασμό για την Σέλτικ, δεν υπέγραψα, αλλά και δεν μίλησα με κανέναν σύλλογο. Περίμενα μέχρι το τέλος να δω αν θα μου κάνουν πρόταση, αλλά αυτό νομίζω είναι το τέλος».

Όσον αφορά τον προπονητή της ομάδας, Νιλ Λέννον: «Δεν μπορώ να λέω ψέματα , μίλησα με τον προπονητή. Θα ήθελε πολύ να μείνω στην ομάδα. Δεν παίρνουμε όπως τις αποφάσεις ούτε εγώ, ούτε αυτός, άλλοι τις παίρνουν από πιο ψηλά και δεν με προσέγγισαν ποτέ».

Κλείνοντας για τον τελευταίο του αγώνα με τη φανέλα της Σέλτικ είπε: «Ήταν μία συναισθηματική μέρα για μένα. Αφήνω την Σέλτικ, αλλά η Σέλτικ δεν πρόκειται να με αφήσει ποτέ».

Και δεν είναι μόνο λόγια.

Στο τελευταίο παιχνίδι του, με την Νταντί την Κυριακή ο Σαμαράς συγκίνησε με την κίνησή να πάρει στην αγκαλιά του έναν μικρό φίλο της Σέλτικ με ειδικές ανάγκες. Έκαναν μαζί τον γύρο του θριάμβου και ο μικρός Τζέικ έδειξε ότι το απόλαυσε.

Το μέλλον του Σαμαρά; Κανείς δεν ξέρει ακόμα.

Το σίγουρο είναι πως δεν θα δυσκολευτεί να βρει συμβόλαιο.

Το που; Θα δείξει. Μένει πάντως στην ποδοσφαιρική ιστορία ως ένας από τους λίγους Έλληνες που έκανε πραγματικά επιτυχημένη καριέρα και πρωταθλητισμό στο εξωτερικό.

Μπράβο του!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;