4 τεστ για μάτια σας και μόνο που είναι σκέτη μαγεία

Υπάρχουν πάρα πολλά πειράματα που μπορείτε να κάνετε για να μάθετε καλύτερα τα μάτια σας και τον τρόπο που λειτουργούν!

Εμείς σας παραθέτουμε τα 4 βασικότερα:

1. Βρείτε το Τυφλό σας Σημείο
Αυτό το σημείο στο ανθρώπινο μάτι βρίσκεται εκεί που τελειώνει το οπτικό νεύρο στο πίσω μέρος του ματιού. Πώς θα το βρείτε; Κοιτάξτε τον κόκκινο σταυρό αριστερά με το δεξί σας μάτι, κλείνοντας το αριστερό μάτι. Πλησιάστε σιγά σιγά με το κεφάλι σας την εικόνα και μετά απομακρυνθείτε. Σε κάποια συγκεκριμένη απόσταση, η μπλε κουκίδα στα δεξιά θα εξαφανιστεί. Αυτό είναι το τυφλό σας σημείο.

2. Δείτε τις “Επόμενες” Εικόνες
Τα μάτια μας έχουν τριών ειδών αισθητήρες χρωμάτων για το κόκκινο, το πράσινο και το μπλε. Οι “επόμενες” εικόνες εμφανίζονται όταν κοιτάμε ένα συγκεκριμένο χρώμα για πολλή ώρα κι αυτοί οι αισθητήρες κουράζονται. Οπότε στο δεύτερο τεστ κοιτάξτε τη λευκή κουκίδα στο κέντρο της εικόνας χωρίς να ανοιγοκλείσετε τα μάτια σας. Όταν θα γυρίσει η εικόνα σε ασπρόμαυρο, αυτοί οι αισθητήρες που έχουν κουραστεί θα σας αφήσουν μια “επόμενη” εικόνα που θα μοιάζει με το αρνητικό της προηγούμενης. Το βλέπετε;

3. Δείτε τις Φλέβες σας
Τα αγγεία μας τροφοδοτούν τα ευαίσθητα στο φως κύτταρα των ματιών μας, οπότε για να δείτε αυτές τις μικρές φλέβες, τρυπήστε ένα χαρτάκι και κρατήστε το μπροστά από μια έντονη πηγή φωτός ή ένα φωτεινό λευκό background στο λάπτοπ σας. Κοιτάξτε, λοιπόν, μέσα από την τρυπίτσα κουνώντας πολύ λίγο το χαρτάκι και θα δείτε ένα δίκτυο από γραμμές σαν φλέβες φύλλων δέντρου. Αυτές είναι οι φλέβες που βρίσκονται μέσα στο μάτι σας.

4. Βρείτε το Κυρίαρχο Μάτι σας
Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν κυρίαρχο μάτι. Για να βρείτε το δικό σας, σχηματίστε ένα τρίγωνο με βάση τους αντίχειρες και κορυφή τα υπόλοιπα δάχτυλά σας. Κρατώντας και τα δύο μάτια ανοιχτά, κοιτάξτε μέσα από το τρίγωνο ένα αντικείμενο που να βρίσκεται κάποια μέτρα μακριά. Κλείστε το ένα μάτι και μετά το άλλο. Η θέα από το κυρίαρχο μάτι θα έχει το αντικείμενο στο κέντρο του τριγώνου, ενώ από το άλλο μάτι, το αντικείμενο θα φαίνεται κρυμμένο πίσω από το χέρι σας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;