Passport Οpen Workshop «γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ' τις πατρίδες» στο «Zp87»

Passport-open workshop1

 

Μετά από 1,5 χρόνο επιτυχημένης πορείας της μουσικοθεατρικής παράστασης “Passport project by Zp87”, ωρίμασε η ανάγκη και οι συνθήκες για να εξελίξουμε την παραστατική διαδικασία και να επικοινωνήσουμε με το κοινό μ’ έναν άλλο τρόπο, πιο άμεσο, πιο διαδραστικό.Τις Κυριακές 4 και 11 Μαίου στις 9.00 μ.μ. θα παρουσιάσουμε το “Passport project” ως ανοιχτό εργαστήριο, εξηγώντας πώς χτίστηκε η παράσταση βήμα βήμα, ενώ το κοινό θα μπορεί να συμμετέχει, εκφράζοντας την άποψή του για τα επίκαιρα ζητήματα που τίθενται επί σκηνής, παρεμβαίνοντας με λόγο ή μ’ έναν καθαρά καλλιτεχνικό τρόπο. Όσοι λοιπόν από τους θεατές νιώσουν την ανάγκη, μπορούν να συμμετέχουν τραγουδώντας, λέγοντας ένα ποίημα, παίζοντας ή εκφράζοντας οτιδήποτε τους κινητοποιήσει μέσα από την ίδια τη διαδικασία. Γιατί τα θέματα που θέτει το “Passport project” μας αφορούν όλους, γιατί είναι σημαντικό όλοι μαζί να συνδιαμορφώνουμε την έκφραση και το λόγο και τους όρους επικοινωνίας.

Ο μετανάστης και το αναγκαστικά βίαιο ταξίδι του, γίνονται η αφορμή για να παρακολουθήσουμε μέσα από το λόγο, τη σκηνική δράση, τη μουσική και 20 διασκευασμένα τραγούδια – σύγχρονα, δημοτικά, παραδοσιακά και ethnic – τη διαδρομή και τα πάθη του ήρωα μέσα στον χώρο και τον χρόνο, αναζητώντας τα όρια της ανθρώπινης ελευθερίας.

Ένα ηλεκτρικό μπάσο και μια φωνή αφηγούνται ζωές οικουμενικές. Μιλούν για το ταξίδι του ενός – αλλά και όλων μας. Από τον Κούρδο και τον Αφρικανό, μέχρι τον Μικρασιάτη του ’22 και τον Έλληνα που ξενιτεύεται πάλι σήμερα. Γιατί όλοι ξένοι είμαστε και μέσα κι έξω απ΄ τις πατρίδες.

Τραγούδι, κείμενα, ερμηνεία: Γιάννης Κωσταρής


Ηλεκτρ.μπάσο, αναλογικά εφέ, loops, piano: Απόστολος Καλτσάς


Σκηνοθεσία: Βαλεντίνη Σιόβα

Φιλική συμμετοχή (ηχογράφηση) – νέυ: Νίκος Παραουλάκης

Video: shoot the band

Παραγωγή: Zp87

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;