Παιδεία: Τι αλλάζει στις εξετάσεις της Α' Λυκείου και στα ΑΕΙ

Πανελλαδικές Εξετάσεις 2012! Κοντά μας στις 21.5.2012!

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικές πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό χάρτη του μέλλοντος. Η τροπολογία των 149 σελίδων που κατέθεσε ο Υπουργός Παιδείας μόνο πανικό έχει προκαλέσει σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) εισηγήθηκε τα παρακάτω, σχετικά με τον καθορισμό του σχολικού και διδακτικού έτους και τις περιόδους διδασκαλίας μαθημάτων, αργιών, και διακοπών:

  • Το σχολικό και το διδακτικό έτος να αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου
  • Τα μαθήματα να αρχίζουν στις 6 Σεπτεμβρίου
  • Στις 7 Ιανουαρίου, ημέρα εορτής του Αγίου Ιωάννη, να γίνεται μάθημα
  • Η 30η Ιανουαρίου να χαρακτηριστεί ημέρα εορτής, κατά την οποία γίνεται εκκλησιασμός και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.
  • Τα μαθήματα στο Νηπιαγωγείο και στο Δημοτικό να λήγουν στις 15 Ιουνίου και στο Γυμνάσιο και το Λύκειο στις 31 Μαΐου.
  • Το σχολικό έτος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση να λήγει στις 30 Ιουνίου. Το τελευταίο 10ημερο του Ιουνίου να αξιοποιείται για επιμορφωτικά σεμινάρια.

Πως θα γίνουν οι εξετάσεις της Α’ Λυκείου

Σύμφωνα με την εφημερίδα το Έθνος, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι τη στιγμή που θα φτάσουν τα θέματα των εξετάσεων στα χέρια των μαθητών είναι αρκετά πολύπλοκη και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες που θα στείλει στα σχολεία το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής μέσω του υπουργείου Παιδείας. Αρχικά οι διευθυντές  των 1.300 γενικών λυκείων της χώρας σε συνεργασία με τους καθηγητές που διδάσκουν στην Α’ λυκείου θα καταρτίσουν το πρόγραμμα εξετάσεων του κάθε σχολείου για όλα τα μαθήματα και στη συνέχεια θα το στείλουν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

Όταν θα σημάνει η έναρξη των εξετάσεων για κάθε σχολείο και κάθε μάθημα ξεχωριστά θα γίνεται καθημερινά ηλεκτρονική κλήρωση από την Τράπεζα Θεμάτων και στη συνέχεια ο αρμόδιος καθηγητής του μαθήματος θα συμπληρώνει τα θέματα των εξετάσεων με αυτά που έχει επιλέξει ο ίδιος και θα τα δίνει στους μαθητές του.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;