ΤΕΙ Καβάλας: Γίνεται κόμβος του CERN

ΤΕΙ Καβάλας: Γίνεται κόμβος του CERN

Σύμφωνα με πληροφορίες ένας υπερυπολογιστής τοποθετηθεί στο ΤΕΙ Καβάλας ο οποίος θα λαμβάνει και θα επεξεργάζεται “online” πληροφορίες από CERN.

Πιο αναλυτικά, το ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης γίνεται μέλος μιας νέας υπερταχείας μεταφοράς δεδομένων. Ο υπολογιστής αυτός θα είναι σε απευθείας σύνδεση με το CERN, που θα επεξεργάζεται πληροφορίες του επιταχυντή, στον οποίο επιβεβαιώθηκε πρόσφατα η ύπαρξη του «σωματιδίου του Θεού» ή αλλιώς «σωματιδίου Higgs».

Τα εγκαίνια του κόμβου GRID αυτού θα πραγματοποιηθούν στο ΤΕΙ ΑΜΘ θα πραγματοποιηθούν παρουσία του γενικού διευθυντή του CERN, Rolf Dieter Heuer, όπως και κλιμακίου επιστημόνων από την Ελλάδα και την Ελβετία. Επίσης, μετά από επίσκεψη στο CERN με τους φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος MSc in Innovation in Technology & Entrepreneurship του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, ο αναπληρωτής πρόεδρος και υπεύθυνος GRID του ΤΕΙ ΑΜΘ, Δημήτριος Μπαντέκας, έκανε γνωστό, πως το ίδρυμα θα φιλοξενήσει του χρόνου summerschool του CERN με θέμα την επιστήμη των υπολογιστών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;