Mozilla: Παραιτήθηκε ο CEO στις δύο πρώτες βδομάδες

brendan-eich

Παραιτήθηκε μόλις δύο εβδομάδες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Διευθύνων Σύμβουλος της Mozilla ο εφευρέτης της γλώσσας πρoγραμματισμού JavaScript και του Firefox, Brendan Eich.

Πιο συγκεκριμένα, ο λόγος που παραιτήθηκε ήταν η αποκάλυψη της χρηματοδότησης ομάδας που στήριζε το ψήφισμα νόμου στην Καλιφόρνια που απαγορεύει το γάμο μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου.

Μάλιστα, είχε προηγηθεί η κατακραυγή από το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας, του οποίου τα 2/3 παραιτήθηκαν όταν ανέλαβε τα ηνία της Mozilla, ενώ παράλληλα, o Brendan Eich εισέπραξε την οργή χρηστών σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα.

Ακόμα κι ένα από τα μεγαλύτερα site γνωριμιών, το OkCupid, μποϊκόταρε τον Firefox, μην επιτρέποντας την είσοδο στο site όσων επισκεπτών του έμπαιναν με τον εν λόγω Browser.

Έτσι, η διοίκηση της Mozilla και του Firefox, εκτός από την ανακοίνωση της παραίτησης, ζήτησε δημοσίως συγγνώμη για την αδυναμία της να διαχειριστεί επαρκώς και άμεσα το συγκεκριμένο περιστατικό και δήλωσε ότι είναι υπέρ των ίσων δικαιωμάτων ανεξαρτήτως φύλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
20:15
-
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;