Νίκος Χρυσόγελος: Παρουσίαση νέου Πράσινου Ευρωψηφοδελτίου!

Μίλησε για νέο πολιτικό φορέα που λειτουργεί με το μάτι στραμμένο στις ανάγκες της Κοινωνίας των Πολιτών και συνθέτει από τα στελέχη της την πλαισίωσή της

Το προγραμματικό πλαίσιο του νέου πολιτικού του φορέα «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία», με αρκετούς εκ των 18 ήδη ανακοινωθέντων υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου τους στο πλάι του παρουσίασε την Πέμπτη το μεσημέρι στο καφεστιατόριο των Εξαρχείων «Γιάντες» ο ευρωβουλευτής των Ευρωπαίων Πράσινων, Νίκος Χρυσόγελος.

Μετά τον οριστικό χωρισμό των δρόμων του με τους Οικολόγους Πράσινους, ύστερα από το πρόσφατο συνέδριο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη όπου δεν τελεσφόρησε η εξεύρεση ενωτικής λύσης μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών, ο επικεφαλής της νέας πράσινης προσπάθειας δήλωσε ότι πλέον κοιτάει μπροστά για τη δημιουργία ενός καινούριου πράσινου πολιτικού φορέα. Έδωσε έμφαση στην πλαισίωσή του ευρωψηφοδελτίου από ανθρώπους της Κοινωνίας των Πολιτών και την ανοιχτή τους σχέση «50%-50%» με τα κομματικά μέλη στη συνδιαμόρφωση των κομματικών προτάσεων, σημειώνοντας ότι μόνο ο ίδιος και οι κυρίες Κάτια Λεμπέση και Μαρία Καλλή – Πινίου, εκ των μέχρι τώρα γνωστών υποψηφίων, προέρχονται από το χώρο. Μακριά από την κλασική τυπολογία των παραδοσιακών κομμάτων-μηχανισμών που οδήγησαν στην κρίση σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως ανέφερε σχετικά για τη δομή του νέου φορέα.

Ο Νίκος Χρυσόγελος έκανε σαφές ότι συμπλέει ιδεολογικά με το Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, ενώ εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη δυναμική που θα εμφανίσουν οι πράσινες ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις στις ερχόμενες ευρωεκλογές. Τοποθέτησε το νέο πολιτικό φορέα στις δυνάμεις του ευρωπαϊσμού, τονίζοντας ότι κατά τη γνώμη του οι ευρωπαϊκές εκλογές είναι σημαντικότερες από τις εσωτερικές εθνικές εκλογές, λόγω της κρισιμότητας των αποφάσεων που λαμβάνονται στα όργανα της Ε.Ε. για τη ζωή και την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε ερώτηση του “N” για την απελπιστική κατάσταση της ευρωπαϊκής νεολαίας λόγω της υψηλότατης ανεργίας στις τάξεις των νέων στον ευρωπαϊκό νότο και της ακόμα υψηλότερης στην Ελλάδα, ο επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου των «Πράσινων Α.Δ.Ο» απάντησε ότι από την πλευρά του νέου πράσινου πολιτικού φορέα προκρίνονται λύσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας των Ευρωπαίων και Ελλήνων νέων, βασισμένες στην πράσινη, κοινωνική και αλληλέγγυα καινοτόμα οικονομία, με στόχο ένα άλλο μοντέλο οικονομίας που στο επίκεντρό του έχει τα αποκεντρωμένα μικρής και συνεργατικής κλίμακας επιχειρηματικά σχήματα. Ιδιαίτερη, επίσης, έμφαση έδωσε ο Νίκος Χρυσόγελος στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων και δεξιοτήτων των νέων και των ατόμων που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, παίρνοντας αφορμή και από σχετική εμπεριστατωμένη παρέμβαση του 28χρονου ΑμΕΑ και γιατρού με ειδίκευση στα θέματα ψυχικής υγείας συνυποψηφίου του στο νέο πράσινο ευρωψηφοδέλτιο, Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των Πράσινων του Νίκου Χρυσόγελου εκτός από τον ίδιο και τον Στέλιο Κυμπορόπουλου συμμετείχαν επίσης στη συνέντευξη τύπου οι: Όλγα Θεοδωρικάκου, Μάνος Βαλάσης, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Μαρία Καλλή – Πινίου, Σταύρος Λιβάνιος, Κάτια Λεμπέση και Αχμέντ Μοαβία. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ανακοινωθεί ως μέλη του ευρωψηφοδελτίου και οι: Πάνος Γρέδης, Μάνος Δασενάκης, Ευγενία Δημοπούλου, Χρήστος Ζουμπουλίδης, Νίκος Κάππας, Ρούλα Καστρινάκη, Χρυσούλα Κεχαγιόγλου, Μιχάλης Μπονατάκης, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Σοφία Παπαχρήστου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;