«Minus One» από τα Μεγάλα Μπαλέτα του Καναδά

Ένα από τα πρωτοποριακά έργα στο ρεπερτόριο των Μεγάλων Μπαλέτων του Καναδά, το «Minus One», παρουσιάζεται για δύο μόνο βραδιές, την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Απριλίου, στις 20.00 το βράδυ, στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής.

Ένας εκρηκτικός φόρος τιμής στο χορό και τους χορευτές με την υπογραφή του Οχάντ Ναχαρίν, του Ισραηλινού χορογράφου που μεταρρύθμισε το σύγχρονο μπαλέτο και παρέδωσε ένα νέο, παγκόσμιο λεξιλόγιο στην κίνηση. Σύνθετη, δεξιοτεχνική, η ανθολογία των έργων του Ναχαρίν στο «Minus One», μετατρέπεται σε μια μεγάλη αφήγηση που μοιάζει με αλχημεία. Οι χορευτές άλλοτε μόνοι τους στη σκηνή και άλλοτε μέλη του συνόλου, στροβιλίζονται, εκρήγνυνται ή υποχωρούν, για να συνεχίσουν με πιο αργές, στοχαστικές κινήσεις και επιστρέφουν σε μια μεταδοτική ταχύτητα.

Με τους ήχους από παραδοσιακά ή ποπ τραγούδια, κομμάτια μπαρόκ ή έθνικ μουσικής και πρωτότυπες συνθέσεις, οι χορευτές παραδίδονται εύθυμα στο χορό και παρασύρουν το κοινό σε μια διάθεση εκστασιακή. Οι κινήσεις τους, τολμηρά ενορχηστρωμένες, είναι άλλοτε εύθυμες, άλλοτε κωμικές και άλλοτε στοχαστικές, γεμάτες χάρη, ένταση και χιούμορ. Σε αυτή τη δύσκολη άσκηση χορογραφικής ανθολογίας, ο Ναχαρίν, με συμμάχους τους εξαιρετικούς χορευτές των Μπαλέτων του Καναδά, αποκαλύπτει στο κοινό τη χορογραφική του ευαισθησία.

Το «Minus One» δημιουργήθηκε ειδικά για τα Μεγάλα Μπαλέτα του Καναδά και πρωτοπαρουσιάστηκε στις 30 Μαΐου 2002, στο Τheatre Maisonneuve, στο Μοντρεάλ. Η παράσταση διαρκεί 85 λεπτά, χωρίς διάλειμμα.

Παραστάσεις: Πέμπτη 3 και Παρασκευή 4 Απριλίου 2014, αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη, στο Μέγαρο Μουσικής και ώρα 20.00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;