Apple: Κάνει comeback στα μουσικά τεκταινόμενα;

itunes-ipod-headphones-lc-zaw2

Το περιοδικό Billboard σε δημοσίευμά του κάνει λόγο για την Apple, η οποία έχει έλθει ήδη σε επαφές με μεγάλες δισκογραφικές εταιρείες για τη δημιουργία μιας συνδρομητικής υπηρεσίας streaming μουσικής, on demand, περίπου όπως είναι το Spotify.

Πιο συγκεκριμένα, οι επαφές της εταιρείας φάινεται να βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, και γενικά οι διαπραγματεύσεις με τις εναπομείνασες “μεγάλες” δισκογραφικές γίνονται ολοένα και δυσκολότερες κυρίως λόγω των δικαιωμάτων χρήσης της μουσικής. Συνεπώς, η συγκεκριμένη κίνηση μπορεί να πάρει αρκετό καιρό έως ότου υλοποιηθεί.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι ήδη στην ατζέντα της Apple βρίσκεται και η δημιουργία μιας νέας έκδοσης του iTunes για την αγορά των συσκευών με Android, αφού μέχρι στιγμής η αποκλειστική διάθεση του αφορά στις συσκευές με iOS, κι αυτό, όπως είναι φυσικό, στερεί από την Apple ένα τεράστιο κομμάτι της πίτας της αγοράς μουσικής από κινητά και tablet με Android.

Τέλος, η γενικότερη εκτίμηση είναι πως η εταιρεία, που είδε το 2013 τις ψηφιακές πωλήσεις μουσικής να σημειώνουν την πρώτη κάμψη στα δέκα χρόνια που λειτουργεί το iTunes, θεωρεί πως το μέλλον της ακρόασης μουσικής επι πληρωμή, κλίνει προς το μοντέλο συνδρομητικών υπηρεσιών μουσικής κατά παραγγελία.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;