Τα πρώτα ονόματα του Πράσινου ευρωψηφοδελτίου Χρυσόγελου

10007398_475433109248932_320389996_n

18 από τα 42 ονόματα των υποψηφίων της ευρωλίστας τους ανακοίνωσαν οι «ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία» του ευρωβουλετή.

Σε ανακοίνωση του νέου πράσινου πολιτικού φορέα, ο οποίος προέκυψε μετά την αδυναμία συμφωνίας συνέχισης από κοινού κάτω από την ίδια κομματική στέγη των αντιμαχόμενων πλευρών του οικολογικού χώρου στο πεδίο των Οικολόγων Πράσινων, μετά από επεισοδιακό συνέδριό τους το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη, δημοσιεύονται τα πρώτα 18 ονόματα των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου που σχηματίζεται στην κατεύθυνση του πολιτικού στίγματος του Νίκου Χρυσόγελου. «Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ – Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία παρουσιάζουμε τα πρώτα 18 ονόματα που απαρτίζουν την πράσινη κοινωνική λίστα. Είμαστε άνδρες και γυναίκες, νέοι ή μεγαλύτεροι, εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι, με διαφορετικές διαδρομές αλλά κοινό όραμα και μας ενώνει το γεγονός ότι είμαστε ενεργά μέλη της κοινωνίας των πολιτών», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 Οι υποψηφίου και τα σύντομα βιογραφικά τους:

1. Μοάβια Αχμέντ. Διεθνής προσωπικότητα με δράση στην Ελλάδα και Πανευρωπαϊκά στα θέματα δικαιωμάτων μεταναστών και καταπολέμησης του ρατσισμού και ξενοφοβίας. Δημοσιογράφος από το 1983 σε διάφορες εφημερίδες, είναι μέλος της Ένωσης Ξένων Δημοσιογράφων της Ελλάδας. Γεννημένος στο Σουδάν, ζει στην Ελλάδα.

2. Βαλάσης Μάνος. Αναλυτής Προγραμματιστής στο χώρο της διαδικτυακής διαφήμισης. Εθελοντής σε Ευρωπαϊκές Οργανώσεις Νεολαίας και Κοινωνίας των Πολιτών

3. Γρέδης Πάνος. Ειδικός σε  Διεθνείς Σχέσεις, Αναπτυσσόμενες Χώρες και Δημόσια Διοίκηση. Με σπουδές Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης δραστήριος σε πολιτιστικές εκδηλώσεις σε Ελλάδα και Βρυξέλλες.

4. Δασενάκης Μάνος. Καθηγητής Χημείας Περιβάλλοντος, Ωκεανογραφίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αντιπρόεδρος για σειρά ετών  και Πρόεδρος την περίοδο 2007-2013 στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ωκεανογραφικών Ενώσεων. Σημαντική ερευνητική δουλειά σε ρυπασμένες θαλάσσιες περιοχές.

5. Δημοπούλου Ευγενία. Ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συνεταιρισμού SYNAXIS με έδρα την Μαρωνεία Ροδόπης, μονάδα παραγωγής ποιοτικών προϊόντων διατροφής. Γεννημένη στην Γερμανία, επέστρεψε και ζει στην Ελλάδα.

6. Ζουμπουλίδης Χρήστος. Δικηγόρος στην Πιερία. Δραστήριος σε θέματα καταπολέμησης της φτώχειας και εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών στην Ευρώπη.

7. Θεοδωρικάκου Όλγα. Δραστήρια σε θέματα κοινωνικής ένταξης και ψυχικής υγείας. καθώς και σε θέματα κοινωνικής οικονομίας. Διεθνείς & Ευρωπαϊκές Σπουδές.

8. Καλλή-Πίνιου Μαρία. Δερματολόγος, με διεθνή δράση σε θέματα προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποκατάστασης θυμάτων βασανιστηρίων. Διετέλεσε μέλος προεδρείου του Διεθνούς Συμβουλίου Κέντρων Αποκατάστασης Θυμάτων Βασανιστηρίων. Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθηκε και εξορίστηκε στη Γυάρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;