Young Business Talents: Οι 75 ομάδες μαθητών Λυκείων που προκρίθηκαν στον Τελικό

YBT_Spain9

Μετά από 4 μήνες εντατικής επιχειρηματικής δράσης και προσπάθειας των 354 ομάδων που ξεκίνησαν τον Νοέμβριο, οι 75 επικρατέστερες ‘εταιρίες’ μαθητών Λυκείων από όλη τη χώρα, έφτασαν στην Τελική φάση του Young Business Talents 2013 – του 1ου Διαγωνισμού με Επιχειρηματικό Προσομοιωτή στην Ελλάδα – αποδεικνύοντας πως η επιχειρηματικότητα και η καινοτομία, δεν έχουν ηλικία!

Κατά τη διάρκεια του Διαγωνισμού, ο οποίος πραγματοποιήθηκε μέχρι και την Ημιτελική φάση διαδικτυακά (έληξε τέλος Φεβρουαρίου), οι μαθητές, κατάφεραν με την καθοδήγηση των καθηγητών τους, να διοικήσουν και να καταστήσουν βιώσιμες και κερδοφόρες τις εικονικές τους επιχειρήσεις σε ένα περιβάλλον πραγματικής αγοράς και ανταγωνισμού, μέσω ενός εξελιγμένου Προσομοιωτή 3ης γενιάς – σαν αυτούς που χρησιμοποιούνται διεθνώς σε πανεπιστήμια και σχολές διοίκησης επιχειρήσεων. Ο Προσομοιωτής για τη συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό Young Business Talents, διατέθηκε δωρεάν σε όλα τα σχολεία, από την εταιρία PRAXIS MMT – ηγέτιδας εταιρίας παγκοσμίως, στην ανάπτυξη προηγμένων προσομοιωτών και μεθοδολογιών εκπαίδευσης – με τη χορηγία της NIVEA και την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Οι νεαροί και ελπιδοφόροι επιχειρηματίες, διάνυσαν ως τώρα 11 εικονικά ‘Εταιρικά έτη’, συντάσσοντας αντίστοιχα Επιχειρηματικά Σχέδια, στα οποία ελάμβαναν κάθε φορά 113 διαφορετικές επιχειρηματικές ‘Αποφάσεις’ που σχετίζονταν με την Παραγωγή, τη Χρηματοδότηση, το Marketing και το Ανθρώπινο Δυναμικό.

Χαρακτηριστικό της μεγάλης επιτυχίας του Διαγωνισμού Young Business Talents, ήταν η ενθουσιώδης συμμετοχή μαθητών και των καθηγητών τους, από κάθε γωνιά της Ελλάδας (πολλά σχολεία συμμετείχαν με περισσότερες από μία ομάδες) και Λυκείων όλων των τύπων!

Με αυτό το πειραματικό εργαστήριο της διοίκησης επιχειρήσεων και οικονομίας, τα σχολεία ενεργοποίησαν την προστιθέμενη αξία της πρακτικής, που αποτελεί χρόνιο προβληματισμό και επίμονο αίτημα των εκπαιδευτικών, ώστε να είναι σε θέση να καθοδηγήσουν αποτελεσματικά τους μαθητές στο ακαδημαϊκό αλλά και επαγγελματικό μέλλον τους, κάτι που είναι ασαφές, σε πάνω από το 30% των αποφοίτων Λυκείου.

Η συνέχεια και η λήξη του Young Business Talents, θα γραφτεί με πανηγυρικό τρόπο στις 29 Μαρτίου 2014 στον Εθνικό Τελικό της Αθήνας, όπου οι 300 προκριθέντες μαθητές και 75 ομάδες, θα διαγωνιστούν πλέον με φυσική παρουσία και μέσω του Επιχειρηματικού Προσομοιωτή, σε τρεις ακόμα γύρους – ‘εταιρικά έτη’ – επιχειρηματικότητας και πρακτικής, για να αναδειχθούν οι 15 ομάδες που θα κερδίσουν τα Χρηματικά Βραβεία (συνολικού ύψους 10.150 ευρώ). Επίσης όλοι οι μαθητές θα λάβουν ένα Δίπλωμα Συμμετοχής στον Τελικό, έχοντας ήδη κατακτήσει πολύτιμες εμπειρίες και γνώσεις που θα είναι ωφέλιμες στην υπόλοιπη ζωή τους!

Η νικήτρια ομάδα του Εθνικού Τελικού, θα μεταβεί στις 10 Μαΐου 2014 στην Ισπανία, όπου θα λάβει μέρος στον Διεθνή Τελικό του Young Business Talents 2014, αντιμετωπίζοντας ομάδες σχολείων από την Ισπανία, την Πορτογαλία την Ιταλία και το Μεξικό !

Στον τομέα της εκπαίδευσης, η NIVEA έχει επιτύχει την αναγνώριση του προγράμματος Young Business Talents για τα οφέλη που φέρνουν οι προσομοιωτές στη διδασκαλία, στο πλαίσιο του ‘Enterprise 2020’, τη στρατηγική γραμμή δράσης που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και της οποίας ηγείται το CSR Europe.

 Δελτίο Τύπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;