TEDx University of Piraeus: Η συνέντευξη της Ειρήνης Χειρδάρη

speakers_promo_xeirdari

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε στη ζωή σας;

Όταν μιλάς για σεξ, επειδή είναι κάτι που φέρνει σε αμηχανία τους ανθρώπους, στην αρχή γελάνε, μετά σου επιτίθενται, και τελικά σε ακούνε. Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να καταφέρω να εκτονώσω τα δύο στάδια, για να έρθει το τρίτο. Και ναι, οι Έλληνες πια με ακούνε.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή που σας έχουν δώσει για την ερωτική ζωή σας;

Ότι οι άντρες θέλουν τρία πράγματα: «Πολύ καλό σεξ, αγάπη και φροντίδα». Μου το είπε ο σημερινός μου σύντροφος, όταν τον γνώρισα. Και αυτόματα μέσα σε αυτή την φράση χώρεσε τόσα χρόνια δουλειάς, έρευνας και διαβάσματος πάνω στο σεξ και τις σχέσεις.

Ακολουθείτε την καρδιά ή τη λογική στον έρωτα;

Την καρδιά. Δε νομίζω ότι χωράει και πολλή λογική στον έρωτα.

Ποιος ήταν ο λόγος ο οποίος σας ώθησε να ασχοληθείτε δημοσιογραφικά με το sex;

Στην αρχή της καριέρας μου, έκανα underground ρεπορτάζ για sex trafficking, παιδιά του δρόμου, junkie κλπ. Το παιδικό μου όνειρο ήταν βέβαια να γίνω πολεμική ανταποκρίτρια και πραγματικά όταν μου δόθηκε η ευκαιρία, βρέθηκα σε δυο πολέμους, Αλβανία και Μαυροβούνιο. Κάθισα μια μέρα και προσπαθούσα να μετρήσω πόσους θανάτους είχα ζήσει, οι μισοί από τους οποίους μου έδωσαν συνέντευξη πέθαιναν πριν ολοκληρώσω την έρευνα. Ο θάνατος ήταν παντού, με είχε ποτίσει. Εκείνη τη μέρα αποφάσισα να επιστρέψω στην ζωή. Σκέφτηκα ότι το πιο ζωτικό στους ανθρώπους είναι το σεξ, και οι σχέσεις που κάνουν από αυτό. Αλλά ο έρωτας και ο πόλεμος τελικά μοιάζουν τόσο πολύ. Και σε στρατηγικές και σε ψυχολογία και σε συναισθηματικές απώλειες, ότι διδάσκουν στις σχολές πολέμου, τα ίδια πάνω κάτω λέμε και οι sex editors. Η διαφορά είναι ότι πια ανακαλύπτω τον μεγαλύτερο πόλεμο που υπήρξε ποτέ: Τον έρωτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;