TEDxAUEB 2014: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο Bios

TEDxAUEB_White_Blackbg

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το TEDxAUEB στο Bios. Έμπνευση, θαυμασμός, προβληματισμοί, θάρρος και διασκέδαση είναι κάποια από τα στοιχεία που έμειναν μετά το πέρας του event. Με κύριο άξονα προσανατολισμού τα «Αναδυόμενα Μονοπάτια», το event αυτό αποτέλεσε φέτος την αφετηρία για την αναζήτηση ευκαιριών στην υπάρχουσα κατάσταση. Φοιτητές και νέοι έφυγαν με χαμόγελο αισιοδοξίας έτοιμοι να αναλάβουν δράση απέναντι στην αναζήτηση των δικών τους μονοπατιών.

Το TEDxAUEB ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του υπεύθυνου διοργάνωσης(curator) Μαζίν Χουσεϊν, απόφοιτου του τμήματος Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του ΟΠΑ, ακολούθησε ο χαιρετισμός του κυρίου Ιωάννη Νικολάου, Επίκουρου Καθηγητή Οργανωσιακής Ψυχολογίας στο ΟΠΑ και Επιστημονικού Υπεύθυνου του ΤΕDxAUEB, στην συνέχεια ο κύριος Γιώργος Κουρέτας, διευθυντής του προγράμματος MBA, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε με τις πολυαναμενόμενες ομιλίες τις οποίες προλόγιζε ο host Φίλιππος Σταματίου. Οι ομιλητές παρουσίασαν την δική τους οπτική για τα αναδυόμενα μονοπάτια με τον Τάσο Παγκάκη να τονίζει πως τα αναδυόμενα μονοπάτια είστε εσείς (απευθυνόμενος στο νεανικό κοινό) και όχι μια γερασμένη κοινωνία προσπαθώντας να καλέσει σε δράση τους φοιτητές. Τον Donnie Lygonis να υποστηρίζει την ανάγκη χτισίματος μιας κουλτούρας για καινοτομία, η οποία στηρίζεται στην ισότητα και την εμπιστοσύνη ενώ η Ολίβια Κυριακίδου δήλωσε πως ακολουθεί τα αναδυόμενα μονοπάτια του φόβου της.

Στο event παρουσιάστηκαν και οι επιλαχούσες ιδέες του students act, οι οποίες επιδιώκουν να φέρουν αλλαγή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Παράλληλα, οι performances, προσέφεραν ατέρμονη συγκίνηση και ψυχαγωγία στο κοινό του TEDx AUEB με Break dance χορό από την ομάδα Bellin, ακροβατικά από την Acrodance, οπτική διέγερση από την Michela Pelusio. Η ψυχαγωγία ωστόσο, δεν σταμάτησε εκεί. Φοιτητικές ομάδες όπως οι Get Involved, ESN Athens AUEB, η θεατρική ομάδα του ΟΠΑ ήταν παρούσες προκειμένου να επιτύχουν ένα και μοναδικό στόχο, το να σχηματίσουν το χαμόγελο στο πρόσωπο του κόσμου, και το κατάφεραν.

Εκτός όμως των ομιλιών και των performances, το TEDx AUEB προσέφερε πλήθος δραστηριοτήτων, με κάποιες από αυτές να ξεχωρίζουν. Ξεκινώντας με το άμεσο check in των θεατών μέσω ειδικών καρτών που ακουμπούσαν σε διάφορα σημεία του χώρου, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους στο bios στον online κόσμο. Ακόμη ο θεατές τύπωσαν μπλουζάκια με το σχέδιο που δημιούργησαν εκείνη τη στιγμή και στη συνέχεια απαθάνατησαν τις στιγμές τους στο photobooth που ήταν εγκατεστημένο.

Λόγω της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων, το TEDx AUEB αναμεταδώθηκε μέσω livestreaming και υπήρχε live-blogging μέσω twitter προκειμένου να μπορεί οποιοσδήποτε όχι μόνο να παρακολουθεί αλλά και να βιώσει όσο το δυνατόν περισσότερο την εμπειρία αυτής της εκδήλωσης.

Η πληθώρα γλυκών και φαγητού κάλυψε κάθε απόπειρα εξάντλησης του οργανισμού. Οι Chef σχεδίασαν ένα conceptual μενού που αφορούσε τα Αναδυόμενα Mονοπάτια και περιλάμβανε αλμυρά cheesecake, κοτόπουλο με ρυζόγαλο και άλλους ιδιαίτερους και αναδυόμενους συνδυασμούς. Τα Συντριβάνια σοκολάτας, τα παγωτά με πειραματικές γεύσεις, τα cupcakes, ο καφές, τα εξωτικά φρούτα και οι συλλογές τυριών αναζωογόνησαν τους φορτωμένους από πληροφορία θεατές.

Το TEDx AUEB έκλεισε με την υπέροχη φωνή της Μαρίνας Σάττι, τις ευχαριστίες του Μαζίν Χουσεϊν και του Κωσταπάνου Μηλιαρέση (Συν-υπεύθυνος διοργάνωσης / co-Curator ) και τις ευχαριστίες του Ιωάννη Νικολάου (επιστημονικός υπεύθυνος του TEDx AUEB) ο οποίος κρατούσε μία έκπληξη για την ομάδα του TEDx AUEB. Το TED global παραχώρησε άδεια για μεγαλύτερο αριθμό attendees του TEDx AUEB, ξεκινώντας από του χρόνου, μία μεγάλη νίκη και ευθύνη για την συγκεκριμένη προσπάθεια.

Θεατές, ομιλητές, οργανωτική ομάδα και εθελοντές συνέχισαν μετά τη λήξη του event στο πάρτυ του TEDx AUEB στον πάνω χώρο του Bios μέχρι τις πρωινές ώρες.

Το TEDx AUEB τελείωσε πολύ δυναμικά, επιτυγχάνοντας τους στόχους του, ύστερα από πολλή δουλειά, σκληρή προσπάθεια και μεράκι από την οργανωτική ομάδα. Ασφαλώς τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο χωρίς την απαραίτητη βοήθεια των 38 εθελοντών την ημέρα του event, οι οποίοι βοήθησαν στο στήσιμο και την εξυπηρέτηση ομιλητών και θεατών. Η ομάδα αλλά και η κοινότητα του TEDx AUEB είναι βέβαιη πως ότι έγινε στις 15/3 επηρέασε σημαντικά το κοινό, και θα φέρει κοινωνική αλλαγή. Φιλοδοξία της ομάδας είναι να διαδοθούν οι ιδέες που ακούστηκαν, να εμπνεύσουν και να κινητοποιήσουν τους νέους της Ελλάδας.

Σύντομα θα ανέβουν και στο επίσημο κανάλι youtube TEDx οι ομιλίες. Έτσι ώστε οι ιδέες να διαδοθούν ευρέως και δωρεάν.

Τα αποτελέσματα δεν θα αργήσουν να φανούν, μέχρι τότε αναμένουμε το επόμενο, πιο μεγάλο TEDxAUEB 2015.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;