Καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες στο 6ο Startup Weekend Athens

6ο Startup Weekend Athens από 7 ως 9 Μαρτίου

Το 6ο Startup Weekend Athens πραγματοποιήθηκε από την Παρασκευή 7 έως και την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, στον χώρο του The Cube Athens (www.thecube.gr) συγκεντρώνοντας πάνω 100 άτομα που ανά ομάδες ανέπτυξαν συνολικά 24 επιχειρηματικές ιδέες, από τις οποίες σχηματίστηκαν πάνω από 12 επιχειρηματικές ομάδες. H εκδήλωση διοργανώθηκε από το The Cube Athens, με την υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft.

Το Startup Weekend αποτελεί ένα τριήμερο εργαστήριο, στο οποίο συμμετέχουν άτομα που ενδιαφέρονται να αναπτύξουν καινοτόμο επιχειρηματική δράση. Μέσα στις 54 ώρες που διαρκεί η δράση, οι συμμετέχοντες καλούνται να αναπτύξουν ολοκληρωμένα επιχειρηματικά σχέδια, έχοντας την καθοδήγηση επαγγελματιών με διαφορετική εξειδίκευση. Στο τέλος του τριημέρου, οι εν λόγω επιχειρηματικές προτάσεις παρουσιάζονται και αξιολογούνται με κριτήρια την καινοτομία, την αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη δυνατότητα εμπορικής εφαρμογής της ιδέας.

Την πρώτη θέση φέτος κατέκτησε η ομάδα fliguin, η οποία παρουσίασε μία εφαρμογή που θα απαλλάξει το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο κάθε χρήστη από τα spams. Η λύση αυτή φαίνεται να έπεισε τους κριτές, οι οποίοι τόνισαν ότι η λύση που παρουσίασε η ομάδα θα μπορεί να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα καλύτερα από ανταγωνίστριες εταιρείες. Τη δεύτερη θέση κέρδισε η ομάδα YouToones, η οποία και παρουσίασε μία πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν βίντεο με κινούμενα σχέδια ή γραφικά. Το θετικό της ιδέας αυτής ήταν ότι συνδυάζει τα μέσα επικοινωνίας και τις δυνατότητες ευρείας διάδοσης μέσω του Διαδικτύου. Την τρίτη θέση πήρε η ομάδα HangAround, μία mobile εφαρμογή μέσω της οποίας ο χρήστης θα μπορεί να στέλνει στους φίλους του άμεσες ειδοποιήσεις για συναντήσεις.

Οι νικήτριες ομάδες θα λάβουν πλήρεις υποτροφίες για μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και διπλώματα από το αθηναϊκό τεχνολογικό ινστιτούτο, καθώς και σεμινάρια σταδιοδρομίας από ιστοσελίδα εύρεσης και αναζήτησης εργασίας. Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft θα εντάξει όλες τις ομάδες που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια του Startup Weekend στο πρόγραμμα BizSpark (www.bizspark.com), το οποίο προσφέρει δωρεάν για 3 χρόνια όλα τα προϊόντα της Microsoft σε εταιρείες startup. Καθώς οι ιδέες θα περνάνε σε φάση υλοποίησης, οι ομάδες εργασίας θα μπορούν επίσης να λάβουν δωρεάν υποστήριξη σε επίπεδο τόσο υλικοτεχνικής υποδομής, όσο και συμβουλευτικών υπηρεσιών και επιχειρηματικής δικτύωσης, καθώς και τη δυνατότητα φιλοξενίας τους στο Κέντρο.

Αναφορικά με την πρωτοβουλία αυτή, ο κ. Φώτης Δραγανίδης, Γενικός Διευθυντής του Κέντρου Καινοτομίας της Microsoft Ελλάς σημείωσε: «Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft υποστηρίζει έμπρακτα προσπάθειες που ενθαρρύνουν την επιχειρηματικότητα και προωθούν την ανάπτυξη. Υποστηρίζουμε και φέτος το Startup Weekend Athens, το οποίο ενθαρρύνει τους νέους ανθρώπους να επενδύσουν στις δυνατότητές τους, αναπτύσσοντας δημιουργικές επιχειρηματικές ιδέες.»

Από την νικήτρια ομάδα fliguin, ο Σάββας Κορτίδης δήλωσε: «Tο fliguin θα είναι μια εφαρμογή (mobile & web), μέσω της οποίας θα μπορείς να διαβάζεις μόνο τα newsletters που πραγματικά εσύ θες από όλα τα email accounts σου με μια μοναδική εμπειρία ανάγνωσης. Όσον αφορά το Athens Startup Weekend, πραγματικά ήταν τέλεια! Μέσα σε 3 ημέρες φτιάξαμε μια super ομάδα και κάναμε μια ιδέα πραγματικότητα. Επίσης, χωρίς το mentoring θα χρειαζόμασταν 5 ώρες για να κάνουμε pitch την ιδέα μας και όχι 5 λεπτά.»

Από την ομάδα youtoones.com, o Βασίλειος Κωστόπουλος δήλωσε: «Το youtoones.com θα δίνει την δυνατότητά σε οποιονδήποτε χρήστη να κάνει γρήγορα και πολύ εύκολα ένα animated cartoon που θα πρωταγωνιστεί αυτός και οι φίλοι του και θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα social media. Θεωρούμε οτι το startup weekend μας έδωσε το networking που είναι απαραίτητο καθώς και την δυνατότητα να δουλέψουμε αποκλειστικά για ένα κοινό σκοπό, την δημιουργία ενός απαιτητικού demo και την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού μοντέλου με προοπτική, και όλα αυτά μέσα σε 30 ώρες. Το επιστέγασμα της προσπάθειας ήρθε με την ανακοίνωση του αποτελέσματος αλλά και με την θετική ανταπόκριση που έχουμε έως τώρα για το concept του Project. Μάλλον όλοι είναι ανυπόμονοι να κάνουν μια “Σκηνή ” όπως λέμε και στο μότο μας.»

Ο Σταύρος Μεσσίνης, Founder του The Cube Athens, δήλωσε σχετικά: «Το Cube Athens θα ήθελε να ευχαριστήσει την Microsoft για την εξαιρετική της παρουσία στο 6ο Startup Weekend. Η Microsoft υποστήριξε τον θεσμό ως χορηγός παρέχοντας πρόσβαση στα εργαλεία ανάπτυξης της αλλά φυσικά και ως καθοδηγητής των νέων επιχειρηματιών οι όποιοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα για το στήσιμο μίας επιχείρησης και χάραξαν μαζί τους μια στρατηγική καινοτομίας.»

Το Startup Weekend που δημιουργήθηκε το 2007 είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός και αποτελεί μέρος διεθνούς πρωτοβουλίας με στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, μέσα από την έμπρακτη εξάσκηση και δικτύωση ανθρώπων με διαφορετικές εμπειρίες. Μέχρι σήμερα έχουν διοργανωθεί 1.000 Startup Weekends σε περισσότερες από 170 χώρες ανά τον κόσμο και μέσα από αυτά έχουν αναδειχθεί επιτυχημένα startups.

Στην Ελλάδα, από το 2008, το Startup Weekend αποτελεί μια πρωτοβουλία που εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που υποστηρίζονται από το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft για την ενίσχυση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Startup Weekend Athens είναι διαθέσιμες στην ακόλουθη διαδικτυακή διεύθυνση: http://athens.startupweekend.org/.

 Δελτίο Τύπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 0 
 1