Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Χρόνια Πολλά σε όλες τις γυναίκες από την Google

Από neolaia.gr Team 7 Μαρτίου 2014

Google doodle

Για περισσότερα από 100 χρόνια, η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για να γιορτάσουμε τον αντίκτυπο που είχαν σημαντικές γυναίκες στην κοινωνία και να επικεντρωθούμε στον δρόμο που χρειάζεται να διανυθεί προκειμένου να επιτευχθεί η ισότητα των δύο φύλων.

Γιορτάζοντας τις γυναίκες της τεχνολογίας

Για να συμβάλλουμε στην αύξηση της προβολής, αλλά και τη διεύρυνση της κοινότητας και των πόρων των γυναικών της τεχνολογίας, έχουμε δρομολογήσει μια σειρά με videos από περισσότερες από 100 εκδηλώσεις σε 52 χώρες αφιερωμένες στις “Techmakers” γυναίκες, με στόχο να τις γιορτάσουμε και να τις υποστηρίξουμε με πάθος σε όλο τον κόσμο. Ξεκινώντας από σήμερα και για ολόκληρο το Μάρτιο, έχουμε οργανώσει μία σειρά από εκδηλώσεις με συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης με της ηγέτιδες της τεχνολογίας, hands-on εργαστήρια επαγγελματικού προσανατολισμού και σχεδιασμού της ιδανικής σταδιοδρομίας, ευκαιρίες δικτύωσης και πολλά άλλα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας:

https://developers.google.com/women-techmakers/

Φωτίζοντας την πορεία των γυναικών στην ιστορία και τον συλλογικό τους αντίκτυπο

Το Google Cultural Institute λανσάρει το νέο κανάλι Women in Culture, ένα κανάλι με εκθέματα που διηγούνται ιστορίες για γυναίκες- κάποια ιδιαίτερα γνωστές και κάποιες λιγότερο – και τον αντίκτυπο τους στην παγκόσμια ιστορία. Από σήμερα, μπορείτε να περιηγηθείτε σε 12 νέα εκθέματα, από Μουσεία και πολιτιστικά Κέντρα με τα οποία ήδη συνεργαζόμαστε αλλά και από νέα, μεταξύ των οποίων και τα παρακάτω:

● Showcasing Great Women, από The National Women’s Hall of Fame

● Frida Kahlo: ¡Viva la vida!, από το Μουσείο Museo Dolores Olmedo

● Pioneering Musicians: Women Superstars of the Early Gramophone Era del Archive of Indian Music

● Pathways to Equality από το National Women’s History Museum

● The Struggle for Suffrage από τη συλλογή του English Heritage

● Profiles for Peace από το Georgetown Institute for Women, Peace and Security

● This Mad, Wicked Folly: Victorian American Women από το Fundación Meserve-Kunhardt

● Black Mesa Landscape, New Mexico / Out Back of Marie’s II από το Georgia O’Keeffe Museum

Αφού η ιστορία έχει τόσο συχνά αποδειχθεί μεροληπτική, αφήνοντας στην άκρη τη συμβολή των γυναικών, το κανάλι έχει επίσης ενσωματωθεί με τις υπόλοιπες συλλογές του Cultural Institute, διευκολύνοντας ακόμα περισσότερο τους χρήστες να ανακαλύψουν καταπληκτικές ιστορίες για τις γυναίκες.

Τιμητική αρχική σελίδα

Ιστορικά οι γυναίκες υποεκπροσωπούνται σχεδόν σε όλους τους τομείς: επιστήμη, εκπαίδευση, επιχειρήσεις, πολιτική –και δυστυχώς και στα doodles. Στο πλαίσιο της συνεχούς προσπάθειας υποστήριξης της διαφορετικότητας και της ένταξης, το σημερινό πραγματικά διεθνές doodle για την Ημέρα της Γυναίκας, φιλοξενεί περισσότερες από 100 γυναίκες από όλο τον κόσμο που μας εμπνέουν, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Λιθουανίας, μία γενναία Πακιστανή εκπαιδευτικό ακτιβίστρια, τη μουσικό με τις περισσότερες ηχογραφήσεις στην ιστορία της μουσικής, μία μονίμως ανήσυχη εξερευνήτρια και δεκάδες άλλες γυναίκες.

Για να δείτε το doodle για τη γιορτή της Γυναίκας, πατήστε το link:

http://www.google.com/doodles/international-womens-day-2014

Είτε έχετε το χρόνο να παρακολουθήσετε μία από τις εκδηλώσεις μας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είτε να διαβάσετε για την απίστευτη συνεισφορά των γυναικών στην ιστορία, ελπίζουμε να γιορτάσουμε μαζί μας.

 Δελτίο Τύπου

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ