Oscars 2014: Τι δήλωσαν οι νικητές

62271-137733

Όλοι οι μεγάλοι νικητές όταν παραλαμβάνουν το βραβείο τους το αφιερώνουν στους ανθρώπους που τους εμπνέουν. Έτσι και στα Όσκαρ, οι νικητές αφιέρωσαν τα βραβεία τους ο καθένας εκεί που πίστευε ό,τι έπρεπε!

Πιο συγκεκριμένα, ο Στιβ ΜακΚουίν κέρδισε το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το «12 Χρόνια Σκλάβος» και αφιέρωσε το βραβείο σε όλους όσους επιλέγουν να μην επιβιώνουν, αλλά να ζουν.

Από την άλλη, ο Αλφόνσο Κουαρόν, Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το «Gravity» δήλωσε πως η εμπειρία της ταινίας άλλαξε όσους ενεπλάκησαν, αλλά ευχαρίστησε και το γιο του και συν-σεναριογράφο του, Χονάς Κουαρόν, τη Σάντρα Μπούλοκ, έναν από τους σπουδαιότερους ανθρώπους που γνωρίζει, και τους αγαπημένους του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου και τον Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο, και, στα ισπανικά, τη μητέρα του και τη σύντροφό του.

Μάλιστα, ο Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Όσκαρ Α΄ Ανδρικού Ρόλου για το «Dallas Buyers Club» αφού φίλησε τη γυναίκα του, τον Τζάρεντ Λέτο, και τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, ευχαρίστησε τον Θεό, την οικογένειά του, τον μπαμπά του που είναι στον ουρανό, τη μαμά του που του έμαθε να σέβεται τον εαυτό του, τη γυναίκα του, ενω φανερά συγκινημένος ανέφερε πως «κάθε μέρα, κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα κυνηγάω κάποιον… τον εαυτό μου. Τουλάχιστον έχω κάποιον να κυνηγάω».

Φυσικά, η 45χρονη Κέιτ Μπλάνσετ, Όσκαρ Α΄ Γυναικείου Ρόλου για τη «Θλιμμένη Τζάσμιν», αφού παρέλαβε το βραβείο από τον ρέκορντμαν Ντάνιελ Ντέι Λούις, δήλωσε πως «Όσο τυχαίο κι υποκειμενικό είναι αυτό το βραβείο, σημαίνει πολλά για μένα». Ευχαρίστησε τον Γούντι Αλεν και το κοινό που είδε το έργο, αποδεικνύοντας ότι οι ταινίες με γυναίκες ηρωίδες, αντίθετα με την πεποίθηση της βιομηχανίας, φέρνουν εισιτήρια, ενώ αφιέρωσε το βραβείο στην οικογένειά της, στο καστ της ταινίας και ειδικά στη Σάλι Χόκινς, και στους ηθοποιούς της Αυστραλίας.

Στη συνέχεια, ο Τζάρεντ Λέτο, Όσκαρ Β΄ Ανδρικού Ρόλου για το «Dallas Buyers Club» αφιέρωσε το βραβείο στη μητέρα του και αναφέρθηκε σε όσους αγωνίζονται στη Βενεζουέλα και στην Ουκρανία για να επιβιώσουν. Αφιέρωσε επίσης, στα 36 εκατομμύρια ανθρώπων που έχασαν τη μάχη με το AIDS και σε όσους αναγκάστηκαν να δυστυχήσουν στη ζωή τους εξαιτίας του ποιοι είναι ή ποιους αγαπούν.

H Λουπίτα Νιόνγκο, Όσκαρ Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία «12 Χρόνια Σκλάβος» δήλωσε πως «Η δική μου χαρά βασίζεται στη θλίψη τόσων πολλών». Ευχαρίστησε τον Στιβ ΜακΚουιν που την ενέπνευσε όσο κανείς, τον Τσιγουετέλ Ετζιοφόρ, τον Μάικλ Φασμπέντερ, όλους της τους συνεργάτες, την οικογένειά της που την «εκπαίδευσε», όπως και τη Δραματική Σχολή του Γιέιλ. «Απ’ όπου κι αν κατάγεσαι, τα όνειρά σου πρέπει να δικαιώνονται.»

Τέλος, ο Στίβεν Πράις, Όσκαρ Μουσικής για το «Gravity» ευχαρίστησε τον Αλφόνσο Κουαρόν που ενέπνευσε την κάθε νότα που έγραψε για την ταινία, όλους τους συνεργάτες του και τους ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεται τη ζωή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;