Κενό ασφαλείας σε συσκευές με λειτουργικό OS X της Apple

maverics-on-mac

Το BBC προειδοποιεί τους χρήστες του λειτουργικού της Apple, OS X, πως θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ενώ σερφάρουν στο διαδίκτυο, έως ότου να βρεθεί λύση σε ένα κενό ασφαλείας που παρατηρήθηκε στο εν λόγω λειτουργικό.

Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, η Apple εξέδωσε μια αναβάθμιση ασφαλείας που αφορά τους χρήστες συσκευών iPhone, iPad και iPod για να τους προστατέψει από έναν “εισβολέα” ο οποίος θα μπορούσε να “συλλέξει ή και να αλλάξει δεδομένα” που βρίσκονται στις συσκευές.

Ωστόσο, το πρόβλημα τελικά υπήρχε και σε υπολογιστές desktop και laptop που τρέχουν με το λειτουργικό της Apple, OS X.

Έτσι, σύμφωνα με το BBC, δεν έχει εκδοθεί ακόμη κάποια αναβάθμιση ασφαλείας που να διορθώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα το οποίο σχετίζεται με τις μεθόδους ασφαλούς σύνδεσης μεταξύ του browser της Apple, Safari, και ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν τράπεζες, το Google και το Facebook.

“H Apple έχει εντοπίσει το πρόβλημα κι έχει ήδη έτοιμη την αναβάθμιση ασφαλείας την οποία θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Τέλος, ειδικοί σε θέματα ασφαλείας εφιστούν την προσοχή στους χρήστες, ιδίως σε ευαίσθητες συναλλαγές με τράπεζες και συνιστούν το κατέβασμα της αναβάθμισης άμεσα, με το που θα διατεθεί στο ευρύ κοινό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Ασπρόπυργος

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;