Οδηγός επιβίωσης για την πιο... ρομαντική μέρα του χρόνου!

love

Μέρα των απανταχού ερωτοχτυπημένων η 14η Φεβρουαρίου, είναι εδώ! Όλα στο κόκκινο βαμμένα, όλα σε σχήμα καρδίας, μια μέρα για αθεράπευτα ρομαντικούς ή τρελά ερωτευμένους. Τι γίνεται όμως όταν δεν ανήκεις ούτε στους μεν, ούτε στους δε; Τι γίνεται όταν μόλις έχεις χωρίσει, ή μόλις έχεις φάει χυλόπιτα; Πως διαχειρίζεσαι αυτό τον καταιγισμό από καρδιές, τραγούδια και λουλούδια όταν η ερωτική σου ζωή είναι για κλάματα;

Το neolaia.gr πάντα δίπλα σου, όπως σε κάθε περίπτωση άλλωστε, σε σκέφτηκε και σου αφιερώνει ένα οδηγό «επιβίωσης» για την πιο ρομαντική μέρα χρόνου, γραμμένο με αγάπη και χιούμορ.

Πρώτα από όλα σκέψου θετικά, εξοπλίσου με υπομονή και χιούμορ και να θυμάσαι πως μια μέρα είναι θα περάσει.

1. Dress to impress

Μη δυσανασχετείς! Ντύσου όμορφα και όσο πιο funky μπορείς. Εγκατέλειψε τις ρομαντικές εμφανίσεις και τα σέξυ ρούχα. Ξέχνα τα ρούχα του πρίγκιπα και της ρομαντικής πριγκίπισσας. Διασκέδασε τη μέρα με ένα funky ντύσιμο και εντυπωσίασε τους γύρω σου.

2. Κανόνισε μια βραδιά με φίλους

Αξιοποίησε το θετικό κλίμα της ημέρας και οργάνωσε μια νύχτα διασκέδασης μόνο με φίλους/ ες. Πέρνα καλά με τους φίλους/ες σου.

3. Πάρε ένα δώρο στον εαυτό σου

Αν δε μπορείς να αντισταθείς στον εμπορικό καταιγισμό της ημέρας και θέλεις οπωσδήποτε να αγοράσεις κάτι, πάρε ένα δώρο στον εαυτό σου. Σε κάθε περίπτωση αν κάποιον πρέπει να αγαπάς και να φροντίζεις, αυτός είναι ο εαυτός σου! Δείξε του την αγάπη σου σήμερα και κάθε μέρα.

4. Δείξε την αγάπη σου σε αυτούς που αγαπάς

O συμβολισμός της μέρας αυτής είναι η έννοια της αγάπης γενικά και όχι μόνο της αγάπης προς ένα συγκεκριμένο πρόσωπο. Έτσι ακόμα κι αν δεν είσαι ερωτευμένος/η μπορείς να χαρείς με το συμβολικό εορτασμό της μέρας, εκφράζοντας την αγάπη σου σε όποιον αγαπάς, ανεξάρτητα από το αν είναι ερωτικός σύντροφος. Στον αντίποδα το να δείχνεις την αγάπη σου μόνο τη μέρα αυτή είναι πάλι υποκριτικό μιας και η αγάπη απαιτεί ενδείξεις κάθε μέρα! Αξιοποίησε λοιπόν την ευκαιρία και δείξε με λόγια ή με πράξεις την αγάπη σου σε πρόσωπα που αγαπάς πραγματικά, όπως για παράδειγμα οι γονείς σου. Έτσι αντί για ρομαντικό τραπέζι για δύο, οργάνωσε ένα όμορφο οικογενειακό τραπέζι.

5. Αγάπη για τη ζωή κάθε μέρα

Μην αφήνεις να σε επηρεάζει αρνητικά το εμπορικό περιεχόμενο της γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Τα αρκουδάκια, τα γλυκάκια, τα λουλουδάκια, τα τραγουδάκια και τα ερωτόλογα, όπως σε κάθε γιορτή είναι ένας μόνος τρόπος για να βιώσεις το νόημα της μέρας αυτής. Σχεδόν εμπορικά μια ολόκληρη βιομηχανία στοχεύει στο κέρδος, χωρίς αυτό να είναι αρνητικό. Αν όμως εσύ για τον οποιοδήποτε λόγω δε μπορείς ή δε θέλεις να μοιραστείς αυτή την κατάσταση, δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε να στενοχωριέσαι, ούτε να δυσανασχετείς, ούτε και να αντιδράς.

Ζήσε τη 14η Φεβρουαρίου σύμφωνα με τη δική σου κατάσταση και συναισθηματική διάθεση, με το δικό σου τρόπο.

Μπορείς να κάνεις πολλά, αλλά και να μην κάνεις απολύτως. Μπορείς να περάσεις τη μέρα αυτή μόνος/η σου, με τον/ την αγαπημένο/η σου, με τους φίλους σου, ή με την οικογένεια σου, αυτό που μετράει είναι να νιώθεις καλά. Ακόμα όμως κι αν δεν περάσεις τόσο καλά όσο θα ήθελες μη στενοχωριέσαι έχεις μπροστά σου μια ολόκληρη ζωή για να ερωτευτείς και να γιορτάσεις. Αν το σκεφτείς καλύτερα θα συνειδητοποιήσεις πως όταν αγαπάς πραγματικά, κάθε μέρα βρίσκεις ένα λόγο να γιορτάζεις.

Στην πραγματικότητα όταν αγαπάς τον εαυτό σου, ζεις τη ζωή σου σα να είναι κάθε μέρα ξεχωριστή. Και γιορτάζεις και χαίρεσαι με ότι σε γεμίζει ενέργεια!

Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους!

Ειρήνη Μεσσήνη

Συμβουλευτική Ψυχολόγος

irinimessini@gmail.com

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;