Clio Muse: Παρουσίαση της νέας ελληνικής εφαρμογής ξενάγησης!

Από neolaia.gr Team 11 Φεβρουαρίου 2014

clio kedriki

Συνεχίζοντας τα αφιερώματα στις ελληνικές startups, σήμερα έχουμε την ιδιαίτερα τιμή και χαρά να φιλοξενούμε κατά αποκλειστικότητα, εικόνες από την εφαρμογή Clio Muse, που την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, κάνει την επίσημη εμφάνισή της στο χώρο του ελληνικού πολιτισμού.

Τι είναι η Clio Muse;

Η Clio Muse είναι μια πλατφόρμα διασύνδεσης των πολιτιστικών ιδρυμάτων με τους επισκέπτες των εκθέσεών τους.

Μοιράζεται μοναδικές ιστορίες για επιλεγμένα εκθέματα, χωρισμένες σε 4 θεματικές ενότητες, με εμφανή τη χρονική διάρκεια κάθε ενότητας.

Οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για κάθε έκθεμα την ποσότητα της πληροφορίας που θα διαβάσουν, θα δουν ή θα ακούσουν. Να ψηφίσουν τα αγαπημένα τους εκθέματα και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες, να παίξουν διαδραστικά παιχνίδια και να μοιραστούν την εμπειρία τους με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διακρίσεις

Την Κυριακή 24/11/2013 η ομάδα Clio Muse κατέκτησε την 1η θέση στο National Creative Business Cup 2013 στα πλαίσια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα.

Την Τετάρτη 27/11/2013 διακριθήκαμε στην 4η θέση μεταξύ των 6 βραβευθέντων από τους 15 συνολικά finalists στον διαγωνισμό Ennovation 2013 του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Ομάδα

Η ομάδα αποτελείται από τον Ανδρέα Φατούρο, Συντηρητή Έργων Τέχνης & Αρχαιοτήτων, τον Γιάννη Νικολόπουλο, τελειόφοιτο Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και Τεχνολογίας Υπολογιστών και την Δάφνη Τσεβρένη, απόφοιτο του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επίσημο link για το Clio Muse—> cliomuseapp.com/launch

Παρουσίαση της εφαρμογής

1. Ξεκινάμε με το splashscreen

IMG_7358

2. Βλέπουμε τη λίστα των διαθέσιμων μουσείων – εκθέσεων αυτή τη στιγμή

IMG_7359

2β. Εάν θέλουμε βλέπουμε και πού πέφτουν στο χάρτη

IMG_7360

3. Επιλέγουμε ένα μουσείο και η εφαρμογή μας πάει στην σελίδα εισόδου του μουσείου που έχει 2 κουμπάκια

IMG_7361

 

3α. Το Μουσείο: πληροφορίες για το μουσείο: εισιτήρια, ώρες επίσκεψης και ιστορικά του μουσείου

IMG_7362

IMG_7363

 

3β. Περιήγηση: λίστα εκθεμάτων και χάρης της έκθεσης

IMG_7364

 

4. Επιλέγεις ένα έκθεμα, βλέπεις σε φόντο κάποιο τμήμα της φωτογραφίας του και μπροστά του μερικά κουμπάκια. Πάνω πάνω είναι ανοιχτό το πλαίσιο αναζήτησης με κωδικό, αριστερά το κουμπάκι ΠΙΣΩ, δεξιά το κουμπάκι ΜΕΝΟΥ

 

IMG_7365

 

Πάνω σειρά:

Με το αστεράκι ψηφίζεις το έκθεμα και με το τετράγωνο με το βέλος κοινοποιείς σε mail και facebook

 

 

Μοιράσου!

Μοιράσου!

Βαθμολόγησε!

Βαθμολόγησε!

 

Μέση:

Ο τίτλος του εκθέματος και το ζουμί: 2 γραμμές που δίνουν τη σημασία του έργου και προσπαθούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη να εμβαθύνει!

IMG_7375

 

Από κάτω 3 κουμπάκια:

α) βιβλίο = ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ, οδηγεί σε λίστα με ιστορίες που αφορούν το ίδιο το έργο, τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκε, τον καλλιτέχνη κλπ

IMG_7367

β) Λίστα με + = ΜΕΤΑΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, συνήθως μεγαλύτερες ιστορίες για πιο διευρυμένο χρονικό διάστημα και θεματολογία πιο ανοιχτή ανάλογα με το έκθεμα.

IMG_7371

γ) καρτελάκι = ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, διαστάσεις, τεχνική κλπ

IMG_7372

Στα παραπάνω κείμενα – ιστορίες κάποιοι όροι είναι χρωματισμένοι πράσινο έντονο και ανοίγουν σε νέο παράθυρο και επεξηγούν τους όρους.

(τέλος παρουσίασης)

Εμείς εντυπωσιαστήκαμε πραγματικά! Περισσότερα την Πέμπτη! Καλή επιτυχία στα παιδιά, από όλο το neolaia.gr Team!

clio paroysiasi

13 Φεβρουαρίου 2014, στις 18:00

Το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών – Ίδρυμα Βούρου-Ευταξία και η ομάδα Clio Muse έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση «Μια βραδιά στο Μουσείο με την Clio Muse» για την παρουσίαση και επίσημη έναρξη της ηλεκτρονικής εφαρμογής ξενάγησης.

Είσοδος Ελεύθερη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ