Xbox One Review: Γιατί αξίζει η νέα κονσόλα της Microsoft;

χβοχ 1

Η Microsoft αποφάσισε να δώσει μια ξεχωριστή νότα στην πρότασή της για τις κονσόλες της επόμενης γενιάς. Διατηρώντας μια σαφή απόσταση από το PlayStation 4 της Sony, η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να πάει σε ένα μηχάνημα που κάνει περισσότερες δουλειές και μπορεί να τοποθετηθεί πιο εύκολα στο σαλόνι ενός καταναλωτή που βλέπει τηλεόραση. Η απόφαση αυτή έχει και τα κακά της βέβαια, αφού το Xbox One είναι ένα σύστημα που στοχεύει πρώτα απ’ όλα τις μεγάλες αγορές του πλανήτη και κυρίως αυτήν της Αμερικής. Γιατί τώρα πρέπει να του ρίξεις μια ματιά;

του Παύλου Παπαπαύλου

Οι λόγοι ακολουθούν…

– Κυκλοφορεί σε ένα βασικό πακέτο που περιλαμβάνει μόνο την κονσόλα και κοστίζει 499€.

– Ο βασικός λόγος που η κονσόλα είναι 100€ ακριβότερη από το PS4 είναι γιατί στο πακέτο περιλαμβάνεται και το νέο Kinect υποχρεωτικά.

– Το μέγεθός του είναι αρκετά μεγαλύτερο από αυτό του PS4 και εκτός όλων των άλλων, έχει και εξωτερικό τροφοδοτικό.

– Οι είσοδοι/έξοδοί του είναι πολύ περισσότεροι από αυτές του PS4. Πέραν των κλασικών, το Xbox One μπορεί να δεχτεί και είσοδο HDMI. Αυτό σημαίνει ότι στις αγορές που υποστηρίζεται, οι κάτοχοι Xbox One μπορούν να συνδέουν πάνω του κάποιον ψηφιακό αποκωδικοποιητή τηλεόρασης. Το πλάνο της Microsoft αναφέρει πως ο σκοπός αυτής της προσθήκης είναι να βλέπει ο χρήστης το τηλεοπτικό του πρόγραμμα μέσα από το Xbox One και βάσει των διάφορων συνεργασιών να έχει και ταυτόχρονα Interactive πρόγραμμα μπροστά στα μάτια του. Πχ. θα μπορείς να βλέπεις έναν αγώνα NBA και ταυτόχρονα να έχεις στα δεξιά σου όλα τα σκορ των άλλων αγώνων που ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο μέσα από μια αντίστοιχη εφαρμογή.

– Το Xbox One έχει έντονο multimedia χαρακτήρα και έρχεται με slot-in Blu-ray drive. Στο πίσω τμήμα και στο πλαϊνό έχει (συνολικά) 3 USB 3.0 θύρες.

– Για να το συνδέσεις σε τηλεόραση, πρέπει αυτή να έχει υποχρεωτικά HDMI είσοδο. Δεν υποστηρίζεται πλέον καμία αναλογική.

– Το ηλεκτρονικό κατάστημά και το περιβάλλον χρήσης του Xbox One θυμίζουν Windows 8 Store. Όλες οι εφαρμογές είναι χωρισμένες σε tiles και τοποθετούνται σε διάφορα σημεία, όπου αποφασίσει ο χρήστης.

– Το Xbox One ξεχωρίζει για την εφαρμογή Snap που επιτρέπει σε δύο διαφορετικά προγράμματα να «τρέχουν» ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη, η οποία χωρίζεται.

– Αν έχεις λογαριασμό Xbox Live Gold, μπορείς να συνδεθείς άνετα με αυτόν.

– Μπορείς να καταγράψεις τα τελευταία λεπτά της δράσης σου με τη λειτουργία DVR και μετά να τα μοιράσεις μέσω του SkyDrive (που θα μετονομαστεί σε OneDrive οσονούπω).

– Το χειριστήριο του Xbox One είναι διαφορετικό από αυτό του Xbox 360 με βασικότερη αλλαγή αυτή της προσθήκης περισσότερων μοτέρ ανάδρασης.

– Το Kinect υποστηρίζει φωνητικές εντολές. Πλέον μπορείς να ανοίγεις και να κλείνεις την κονσόλα με εντολές, ενώ τέτοιες λειτουργίες υποστηρίζονται και στα games.

– Τα games κάνουν υποχρεωτικά εγκατάσταση.

– Ο σκληρός δίσκος της κονσόλας είναι 500GB αλλά δεν είναι αποσπώμενος. Η Microsoft έχει δεσμευτεί να δώσει λύση σε αυτό.

– Ακόμη δεν είναι γνωστή η ημερομηνία κυκλοφορίας του στην Ελλάδα. Οι πρώτες φήμες μιλούν για Μάρτιο, αλλά διαρροή την πηγή της οποίας «κυνηγάει» η Microsoft ανέφερε κάτι για Νοέμβριο.

Αν σε ενδιαφέρει να διαβάσεις περισσότερα, διάβασε στο Enternity.gr ένα αναλυτικό [Xbox One Review]

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
3'
93 - 77
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;