Ευρωεκλογές 2014: Τελικά με σταυρό και όχι λίστα!

Από neolaia.gr Team 9 Φεβρουαρίου 2014

kalpi_psifoforia_10

Τροπολογία της τελευταίας στιγμής για να προσελκύσουν ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καλύτερες υποψηφιότητες

Σε Σαββατιάτικη συνεδρίαση των Σαμαρά-Βενιζέλου αποφασίστηκε οι ευρωβουλευτές να αναδεικνύονται με σταυρό προτίμησης και όχι με λίστα, στις Ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Επίσης αποφασίστηκε διεύρυνση του αριθμού των προσώπων που θα περιλαμβάνονται στα ευρωψηφοδέλτια από 21 σε 42, στο ανώτατο όριο της κοινοτικής νομοθεσίας. Οι αλλαγές θα πραγματοποιηθούν με σχετική κοινοβουλευτική τροπολογία.

Το κυβερνητικό σκεπτικό συνίσταται στο να υπάρχει πιο άμεση αντιπροσώπευση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και για να υπάρξει ανανέωση, με πρόσωπα που θα επιλέξουν οι τοπικές κοινωνίες. Στην πραγματικότητα, όσοι αρνούμαστε να παριστάνουμε τους ιθαγενείς, η ρύθμιση οφείλεται στη δυστοκία ανεύρεσης προσωπικοτήτων από ΝΔ – ΠΑΣΟΚ για τα ευρωψηφοδέλτια τους και ελπίζεται έτσι καλύτεροι υποψήφιοι με κάποια κοινωνική απήχηση να αποδεχτούν να δώσουν τη μάχη με τα κόμματα της συγκυβέρνησης.

Από την πλευρά του, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, εκπροσωπώντας τον ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε από το twitter του η συγκυβέρνηση γλιτώνει τις αρχηγικές επιλογές με την απόφασή της, αλλά δεν θα γλιτώσει την ήττα.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486