Κωνσταντίνα Κοσμίδου: Η (νέα) δεύτερη στην ευρωλίστα των Ο.Π.

konstantina_kosmidou_reserve_as_an_european_representative_to_the_ilga_world_board

Μετά την παραίτηση του Νίκου Χρυσόγελου μετακινείται στη δεύτερη θέση τουψηφοδελτίου των Οικολόγων στις ευρωεκλογές 2014.

Η Κωνσταντίνα Κοσμίδου ύστερα από την αποχώρηση του Νίκου Χρυσόγελου, ο οποίος κατήγγειλε με δήλωσή του μειοψηφικούς εσωκομματικούς χειρισμούς μανιπιουλαρίσματος για την σντιστροφή των συνεδριακά αποφασισθέντων στους Οικολόγους Πράσινους, αναμένεται να καταλάβει τη δεύτερη θέση της πράσινης ευρωλίστας. Η τουριστική συνοδός, με γνώσεις στην πολιτική, την οικονομία, τα χρηματοοικονομικά, αλλά και τη νοσηλευτική χειρουργίου, σύμφωνα με το βιογραφικό της, είχε εκλεγεί τρίτη κατά σειρά στην εσωτερική διαδικασία εκλογής των μελών του ευρωψηφοελτίου του Δεκεμβρίου.

Συνεπώς, αν δεν αποφασισθεί κάποια διαφορετική εσωκομματική διαδικασία πλήρωσης του κενού που δημιουργείται μετά την εσωτερική κρίση που έχει προκύψει από τις καταγγελίες του νυν Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, η Κωνσταντίνα Κοσμίδου μεταφέρεται αυτοδικαίως στη δεύτερη θέση της πράσινης ευρωλίστας. Θέση που είναι εκλόγιμη, ακόμα και στην περίπτωση διατήρησης ενός ευρωβουλευτή – κάτι που αποτελεί και τον διακηρυγμένο κομματικό στόχο στις εκλογές του Μαΐου, λόγω του συστήματος εναλλαγής-διαμοιρασμού θητείας, διαδικασία  που εφαρμόζουν οι Έλληνες Πράσινοι για τους εκλεγμένους εκπροσώπους τους στο ευρωκοινοβούλιο.

Το βιογραφικό της Κωνσταντίνας Κοσμίδου, όπως το παρουσίασε η ίδια ως υποψήφια των Ο.Π. στις εκλογές 2012, συνοδευόμενο από σχετική πολιτική δήλωση:

«Γεννήθηκα στη Δράμα το 1972. Σπούδασα στα ΤΕΙ Πάτρας Διοίκηση Επιχειρήσεων, έκανα μεταπτυχιακό στην Τραπεζική Διοίκηση και το 2005 ασχολήθηκα με τη Νοσηλευτική Χειρουργείου αριστεύοντας από το ΙΕΚ ΣΒΙΕ. Με κατατακτήριες εξετάσεις, πέρασα πέμπτη σε σειρά βαθμολογίας στο Πολιτικό τμήμα της Νομικής Αθηνών όπου είμαι τελειόφοιτη. Τα τελευταία επτά χρόνια ασχολούμαι επαγγελματικά ως τουριστική συνοδός, ταξιδεύοντας σε 102 χώρες και έχοντας πλέον ειδικές γνώσεις για τις περισσότερες από αυτές. Έχω επίσης εκδώσει ένα μυθιστόρημα και μία ποιητική συλλογή από τις εκδόσεις Μπαρτζουλιάνος.

Ασχολούμαι ενεργά από το 1987 σε διάφορες ΜΚΟ ενώ το 1997 έμεινα για οκτώ μήνες στην Καλκούτα της Ινδίας, στην εξωτερική ιεραποστολή, δίπλα στη Μητέρα Τερέζα, περιθάλποντας 400 οικογένειες λεπρών. Ήμουν μέλος του ΔΣ στους Γιατρούς του Κόσμου στην Κύπρο με επισκέψεις στην Παλαιστίνη και την Ουκρανία. Έχω συμμετάσχει σε τέσσερις Ολυμπιάδες ως εθελόντρια και σε διάφορες άλλες διεθνείς διοργανώσεις. Έχω ενεργή συμμετοχή στα Special Olympics ως εθελόντρια και διαιτητής στο μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια ασχολούμαι ενεργά με τις διακρίσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου και κυρίως με την ταυτότητα του κοινωνικού φύλου και του σεξουαλικού προσανατολισμού. Είμαι εμπειρογνώμονας για την Ελλάδα σε έρευνες που πραγματοποιεί η FRA (Πανευρωπαϊκός Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων), μέλος ΔΣ της ΟΛΚΕ καθώς και μέλος ΔΣ της NELFA (με έδρα τις Βρυξέλλες). Είμαι εκπρόσωπος της ΟΛΚΕ στην ILGA Europe και διοργανώνω πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επιθυμώ μέσα, από ένα κόμμα που με εκφράζει απόλυτα, το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων, να συνδράμω ενεργά και στον πολιτικό στίβο. Γιατί η πολιτική οικολογία αμφισβητεί την κοινωνία του κέρδους, ενισχύει την κοινωνική δικαιοσύνη, αναφέρεται στην οικονομία της βιωσιμότητας και της συμμετοχής, στο φυσικό και πολιτιστικό πλούτο, στην υλική βάση για μακροχρόνια ευημερία, στην ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών, στην ανοικτή κοινωνία που θα περιέχει πολλές κοινωνίες. Είμαι υπέρ όσων αποδεικνύουν έμπρακτα ότι είναι εναντίον οποιασδήποτε μορφής διάκρισης και υπέρ της ισοτιμίας όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού και κοινωνικού φύλου».

Απόσπασμα παρέμβασής της για τη στήριξη των Ο.Π. στα ζητήματα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως το δικαίωμα στη στέγαση:

Το video δεν είναι πλέον διαθέσιμο
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;