Κεντροαριστερή πατροκτονία!

ανδρέας παπαδόπουλος

Ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜΑΡ Αν. Παπαδόπουλος προκρίνεται για αρχηγός των «58» και επιτίθεται στον μέντορά του Φώτη Κουβέλη

Ως πιθανή λύση επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και πρώτου την τάξη της «κίνησης των 58» φαίνεται ότι προκρίνεται ο Ανδρέας Παπαδόπουλος. Πρόκειται για τον μέχρι πρότινος εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς και στενό συνεργάτη του προέδρου της Φώτη Κουβέλη.
Από την Κηφισιά όπου πραγματοποίησαν χθες το βράδυ νέα εκδήλωση με πολιτικούς τους φίλους οι «58», ο Αν. Παπαδόπουλος που του αποδόθηκε αρχηγικού τύπου εμφάνιση από φιλικά στην κίνηση ΜΜΕ, δεν αρκέστηκε στη βάναυση επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του Α. Τσίπρα, την ηγεσία και τα στελέχη της Κουμουνδούρου χαρακτήρισε «βαθύ ΠΑΣΟΚ» και λαϊκιστική επικίνδυνη δύναμη για τον τόπο, αλλά καταφέρθηκε κι ενάντια στον πρόεδρο του κόμματός του(;). Κάτι που προκαλεί, οπωσδήποτε εντύπωση, αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι πολύ πρόσφατα ο Ανδρέας Παπαδόπουλος ήταν ο εκλεκτός του Φώτη Κουβέλη στη διαχείριση των κομματικών επαφών και της σχέσης της ΔΗΜΑΡ με τον Τύπο, κι επίσης, από τη θέση του αυτή, ήταν αποτελούσε βασικό μέλος της ηγετικής ομάδας της Αγίου Κωνσταντίνου.

Φλερτ αναπαλαίωσης με… «Σημηταριό»

Αν η ΔΗΜΑΡ «είχε ένα άλλο σχέδιο, κάτι εναλλακτικό να προτείνει θα το καταλάβαινα να μην θέλει τους 58. Έλα όμως που δεν έχει», είπε ο Αν. Παπαδόπουλος αμφισβητώντας ευθέως την κεντρική γραμμή Κουβέλη. Για να συμπληρώσει, αναφερόμενος κυρίως σε πλειάδα στελεχών της εποχής Σημίτη και στενών συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, ότι η άρνηση της Αγίου Κωνσταντίνου «δεν μετατρέπει την κίνηση ούτε καν σε ένα ΠΑΣΟΚ plus. Διότι βλέπουμε ότι και άλλα πρόσωπα που θα μπορούσαν να συμβάλλουν, όπως η Διαμαντοπούλου, ο Γιαννίτσης, ο Αλ. Παπαδόπουλος, ο Φλωρίδης, ο Ραγκούσης μένουν απ’ εξω ή είναι διστακτικοί».

Τοποθετήσεις τακτικής και ιδεολογίας

Στη νέα εκδήλωση των «58» εκτός από τον πρώην εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ μίλησαν ακόμα ο Γρ. Ψαριανός, ο Π. Τατσόπουλος και ο Χρ. Ροζάκης, ενώ την παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, τα μέλη της κυβέρνησης Π. Καψής και Ε. Χριστοφιλοπούλου.
Το βάρος της ελεγχόμενης κριτικής προς την πλευρά Σαμαρά ανέλαβε ο Γρ. Ψαριανός τονίζοντας ότι «η πορεία της χώρας δεν μπορεί να αλλάξει με την παρέα του Αντώνη Σαμαρά, της Πολιτικής Άνοιξης και του Δικτύου 21 ή με τα γκρουπούσκουλα του ΣΥΡΙΖΑ».

Παρών και ο ανεξάρτητος Βουλευτής Π. Τατσόπουλος, ο οποίος μόλις μερικές ημέρες από την απομάκρυνσή τους από τον ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε το μέχρι πρότινος κόμμα του, χαρακτηρίζοντάς το «μαμούθ» που μαζί με τη ΝΔ ποντάρουν «στον λαϊκισμό και στον αυταρχισμό».
Τέλος, ο πρώην συνεργάτης του Κ. Σημίτη καθηγητής Χρ. Ροζάκης έκανε πιο ξεκάθαρα τα πράγματα σχετικά με το ιδεολογικό περιεχόμενο της «κίνησης των 58» επισημαίνοντας ότι «χρειάζεται να υπάρξει συνεργασία των φιλελεύθερων του Κέντρου με όσους υποστηρίζουν τη σοσιαλδημοκρατική προσέγγιση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
9'
59 - 54
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;