Interior Design: Δέκα πράγματα που πρέπει να ξέρει κάθε άντρας.

#2-decorative

Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει ένα αριστοκρατικό και κομψό αντρικό σπίτι, από έναν χώρο για… πρωτόγονα άτομα! Όμως, με σχετική ευκολία μπορεί να βρεθεί μια ισορροπία σε ένα αντρικό σπίτι, που να συνδυάζει το στιλ και την απαιτούμενη για την περίσταση αυτοσυγκράτηση. Έτσι, θα σας παραθέσουμε στη συνέχεια δέκα συμβουλές που κάθε άντρας οφείλει να ξέρει για την σωστή διακόσμηση της κατοικίας του.

1. Η αντιστοιχία μεταξύ των πραγμάτων είναι απολύτως εντάξει.

#1-mix-and-match

Κάποτε η Suzanne Kazler είπε: “Ένα δωμάτιο θα πρέπει να είσαι συλλογικό, όχι διακοσμημένο”. Ποτέ άλλοτε δεν ειπώθηκαν τόσο ακριβή και αληθινά λόγια για την επίπλωση του σπιτιού ενός άνδρα. Αν θέλετε να αποφύγετε το σπίτι σας να είναι σαν αντίγραφο ενός καταλόγου ΙΚΕΑ, τότε μπορείτε να συνδυάσετε από διαφορετικούς χρόνους και τόπους, και να δώσετε την δική σας προσωπική υπογραφή στη διακόσμηση.

2. Κάποια πράγματα είναι απλώς για το θεαθήναι!

#2-decorative

Οι άντρες συνηθίζουμε να αγοράζουμε εκείνα τα αντικείμενα που είναι και τα απολύτως χρήσιμα και αναγκαία. Πρόκειται για μια καλή συνήθεια, που όμως εναντιώνεται την επίπλωση του σπιτιού. Ένα σπίτι θα δείχνει πολύ άδειο, έχοντας μόνο λειτουργικά αντικείμενα, χωρίς ούτε ένα διακοσμητικό στοιχείο. Ενσωματώστε στον χώρο σας μικρά διακοσμητικά γλυπτά, μία υδρόγειο, ενδιαφέροντα φωτιστικά, ίσως και ένα κρανίο ζώου. Ό,τι δηλαδή μπορείτε να φανταστείτε πως μπορεί να δώσει μια ξεχωριστή νότα στην μέχρι τώρα υπάρχουσα μονοτονία.

3. Προσθέστε στην διακόσμηση κάτι παλιό.

#3-something-old

Μία αντίκα εποχής, ακόμη και αν δεν είναι του στιλ σας, θα προσδώσει ζεστασιά και άποψη στον χώρο σας, κάνοντάς τον αρρενωπό και συνάμα φιλόξενο. Ψάξτε λοιπόν στην αποθήκη του σπιτιού σας, και θα βρείτε αληθινούς θησαυρούς, που μόνο θετικά μπορούν να συμβάλλουν.

4. Βάλτε ένα πρωτότυπο χαλί.

#4-rug

Είναι ένα από τα βασικά σημεία ενός δωματίου, και αν επιλεγεί με τον σωστό τρόπο μπορεί να δώσει χρώμα και προσωπικότητα στον χώρο σας, προσθέτοντας έξτρα οικειότητα. Μπορείτε να επιλέξετε το αγαπημένο σας μέσα από μία τεράστια προσφερόμενη προς τους καταναλωτές ποικιλία. Προτιμήστε τα σχέδια και τα ζεστά χρώματα.

5. Ντύστε τον καναπέ σας.

#5-sofa

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα κατάλληλα για την περίσταση καλύμματα, που ποικίλουν σε σχέδια και χρώματα, και ακόμη μπορείτε να προσθέσετε μαξιλάρια για να γεμίσετε την όλη εικόνα. Έτσι, ο άνετος καναπές σας θα αποκτήσει τότε ύφος, και δεν θα είναι μόνο λειτουργικός…

6. Αγοράστε μια καρέκλα στιλάτη για… φιγούρα!

#6-chair

Μπορεί ο καναπές να είναι ασυναγώνιστος όσον αφορά την βολικότητά του, αλλά μία ωραία καρέκλα θα γεμίσει το σπίτι σας, το οποίο θα αποκτήσει με αυτή μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Προσοχή όμως! Απαγορεύονται οι… ξαπλώστρες.

7. Στήστε με σωστό τρόπο το τραπεζάκι του καφέ.

#7-coffee-table

Για να μην είναι απλώς ένα έπιπλο πάνω στο οποίο βάζετε την κούπα σας, και τα πόδια σας ενίοτε, όταν είστε κουρασμένοι, μπορείτε να βάλετε διάφορα περιοδικά και βιβλία, για να δείξετε την πνευματική σας διάσταση, να τοποθετήσετε σουβέρ και θήκη για τα τηλεχειριστήριά σας. Έτσι, θα έχετε την επιθυμητή οργάνωση και μια ωραία εικόνα.

8. Φτιάξτε ένα μπαρ για το οποίο θα αξίζει να περηφανεύεστε.

#8-bar

Αγοράστε ένα ωραίο σύνολο εργαλείων μπαρ, κρυστάλλινα ποτήρια για ουίσκι και μερικά καλά μπουκάλια με ποτό (έστω και για το θεαθήναι). Είναι απαραίτητο να έχετε τα πάντα στο μπαρ σας, για να μπορέσετε να κεράσετε την κοπέλα που θα σας επισκεφτεί…

9. Αγοράστε μερικά έργα τέχνης.

#9-art

Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε ακριβούς πίνακες ή κάτι το εξεζητημένο. Στιλάτες αφίσες ή vintage λιθογραφίες, είναι μια καλή αρχή. Μπορείτε ακόμη να κρεμάσετε φωτογραφίες ασπρόμαυρες ή έγχρωμες, που θα προσδώσουν ζεστασιά στο σπίτι, και θα το κάνουν πιο φιλικό.

10. Προσθέστε λίγο πράσινο.

#10-plants

Ακόμη και αν δεν γνωρίζετε τίποτα για τα φυτά, είναι ωραίο να υπάρχουν μερικά στο σπίτι σας, γιατί θα σπάσουν την μονοτονία και θα φωτίσουν τον χώρο σας. Προτιμήστε αυτά που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;