Δήμητρα Γαλάνη: Νέοι ξυπνήστε πηγαίνετε ψηφίστε!

«Κάνουν λάθος όσοι νέοι σνομπάρουν σήμερα την πολιτική ή όσοι δεν σνομπάρουν μεν, μα ρίχνουν την ψήφο τους σε Χρυσές Αυγές και τέτοιες βλακείες».

Σε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξή της για τη νέα της δισκογραφική δουλειά «Αλλιώς» στην ιστοσελίδα θεμάτων μουσικής Avopolis η κορυφαία ερμηνεύτρια και συνθέτρια Δήμητρα Γαλάνη προέτρεψε τους νέους να συμμετέχουν στην πολιτική και τις εκλογές, καθώς κάτι τέτοιο είναι πιο κρίσιμο από ό,τι στο παρελθόν στις μέρες. Αποδοκίμασε την άνοδο της Χρυσής Αυγής και την αυξημένη αποχή, υπογραμμίζοντας ότι αν οι νέοι δεν πάρουν άμεσα τις τύχες στα χέρια τους η πραγματικότητα θα καθορίζεται από τη συζήτηση για το ύψος περικοπών των συντάξεων και την ψήφο των συνταξιούχων για το μέλλον των εικοσάριδων.

Σε σχετική ερώτηση του συντάκτη του μέσου Χ. Συμβουλίδη σχολίασε συγκεκριμένα η κ. Γαλάνη: «Μα, όταν φτάσαμε για ένα κρίσιμο πολιτικό αποτέλεσμα να αποφασίζουν οι άνω των 65 για το τι θα κάνει ο 20άρης, ε, δεν κάνουμε τίποτα… Τώρα ακριβώς είναι όμως που ο νέος άνθρωπος δεν πρέπει να απέχει, τώρα που λαμβάνονται αποφάσεις οι οποίες αφορούν πρώτα και κύρια εκείνον! Δεν αποφασίζουμε σήμερα μόνο για τις συντάξεις, δεν γίνεται να ανοίξουμε έναν διάλογο για το πώς θα χτιστεί ξανά το κράτος σ’ αυτήν τη χώρα και μόνη μας βάση να είναι οι συντάξεις. Κάνουν λάθος όσοι νέοι σνομπάρουν σήμερα την πολιτική ή όσοι δεν σνομπάρουν μεν, μα ρίχνουν την ψήφο τους σε Χρυσές Αυγές και τέτοιες βλακείες. 40% αποχή; Μα είναι πλέον κόμμα κάτι τέτοιο, όχι τάση. Βγάζει κυβέρνηση.

Αν το αφήσουμε κι άλλο, θα κάνει πια ό,τι θέλει ένα πολύ συγκεκριμένο σύστημα, που κατατάσσει τους ανθρώπους είτε σε καταναλωτές, είτε σε απόβλητους· το οποίο θα αρπάξει τους νέους και θα τους στίψει για τρεις και εξήντα. Είναι παγκόσμια τα ζόρια, πάνε να μας την κάνουν πολύ χοντρά. Η άλλη λύση είναι βέβαια να πάρεις τα βουνά. Μαγκιά και respect. Πολύ respect. Πάρε τα βουνά, όμως. Γιατί ούτε τα βουνά είναι εύκολα, ούτε η τσάπα».

Και πώς να διαφωνήσεις όπως το θέτει η σημαντική καλλιτέχνιδα…

Α.Μ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;