Ζαγοροχώρια: Το πέτρινο βασίλειο της Ηπείρου.

# Ζαγοροχώρια ΙωαννίνωνΜέσα σε δασωμένες πλαγιές από έλατα και οξιές, βαθιά σε χαράδρες ή κρυμμένα στους βράχους, δίπλα στις κορυφές της Πίνδου και στα τρεχούμενα νερά, βρίσκονται τα Ζαγοροχώρια των Ιωαννίνων. Τα χωριά αυτού του οικιστικού συμπλέγματος είναι συνολικά 45 και το καθένα έχει την δική του ξεχωριστή ομορφιά. Το Ζαγόρι καταλαμβάνει μία έκταση 1.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, από το νοτιοδυτικό μέρος από το όρος Μιτσικέλι (υψόμετρο 1.810 μέτρα), που φθάνει βόρεια στον Αώο ποταμό και το όρος Τύμφη και ανατολικά μέχρι τον ποταμό Βάρδα στο Μαυροβούνι (υψόμετρο 2.100 μέτρα), κοντά στο Μέτσοβο.

Η λέξη Ζαγόρι προέρχεται από τα Σλαβικά, από την πρόθεση Za που σημαίνει “πίσω” και το ουσιαστικό gora που σημαίνει “βουνό”. Στην αρχαιότητα η περιοχή ονομάζονταν «Παροραία», και οι κάτοικοί της «Παροραίοι», δηλαδή αυτοί που ζουν πίσω από τα όρη. Θρύλοι, παραμύθια και παλιές ιστορίες ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη, σε ένα σκηνικό που μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι. Πετρόχτιστα αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, πανέμορφα μοναστήρια και όλα αυτά με φόντο τα καταπράσινα βουνά της Ηπείρου, είναι μερικά από τα στοιχεία που κάνουν τον τόπο μοναδικό και ιδιαίτερο, όχι μόνο σε ελληνικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγαίνοντας στα Ζαγοροχώρια θα αντικρίσετε την αυθεντικότητα της ελληνικής υπαίθρου, θα γνωρίσετε αληθινούς ανθρώπους, θα ακούσετε μοναδικές ιστορίες και θα γευτείτε τις τοπικές νοστιμιές. Πίτες διαφόρων ειδών, σπιτικές μαρμελάδες και ζυμωτό φρέσκο ψωμί θα σας στρώνουν το τραπέζι κάθε πρωί. Ακόμη, για τους φίλους των σπορ, η περιοχή προσφέρεται για ορειβασία, ιππασία, αναρρίχηση, rafting, κανό / καγιάκ, mountain bike και φυσικά για πεζοπορία, μέσα στα άπειρα και πανέμορφα ορεινά μονοπάτια της περιοχής. Το Ζαγόρι είναι πανέμορφο όλες τις εποχές του χρόνου… Γι’αυτό, μη χάνετε στιγμή και ανακαλύψτε το!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;