Βραζιλία | Ειδική μεραρχία ασφαλείας για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Brazilian police

Οι αρχές της Βραζιλίας με σκοπό την ασφάλεια και υποστήριξη των 12 πόλεων της χώρας όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, ετοιμάζουν μια ειδική μεραρχία αντιμετώπισης ταραχών με πάνω από 10.000 άνδρες της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ιστότοπο G1, αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν πως η ειδική δύναμη εκπαιδεύεται από το 2011, αλλά η προετοιμασία της επιταχύνθηκε μετά το κύμα διαδηλώσεων στη Βραζιλία κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, τον Ιούνιο του 2013.

Μάλιστα, η μεραρχία θα διαθέτει ένα ειδικό ρομπότ παρατήρησης, με το οποίο θα επιτηρεί τις ενέργειες του «Μπλακ Μπλοκ», τα μέλη του οποίου είχαν συγκρουστεί επανειλημμένα με την αστυνομία και είχαν επιδοθεί σε βανδαλισμούς κατά την διάρκεια του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.

Έτσι, το μικρό αυτό ρομπότ είναι σχεδιασμένο για να διεισδύει σε διαδηλώσεις και να καταγράφει επεισόδια σε βίντεο. Το μαγνητοσκοπημένο υλικό χρησιμοποιείται στη συνέχεια για τον εντοπισμό υπευθύνων για πράξεις βίας και βανδαλισμούς.

«Εκπαιδεύουμε 10.000 άνδρες για το πώς να ενεργούν κατά την διάρκεια ταραχών, και τώρα είμαστε σε θέση να αναλάβουμε δράση και στις 12 πόλεις όπου θα φιλοξενηθούν αθλητικές συναντήσεις ταυτόχρονα», δηλώνει ο συνταγματάρχης Αλεσάντρ Αουγκούστου Αραγκόν, επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας.

Τέλος, η μεραρχία αυτή της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας «δεν είναι μια συνηθισμένη δύναμη», σημειώνει ο Αραγκόν. «Αναπτυσσόμαστε μόνο σε κρίσεις, μόνο για συγκεκριμένες αποστολές. Είχα έως και 42 ανοιχτά μέτωπα σε μια δεδομένη χρονική στιγμή σ’ όλη τη χώρα», εξηγεί. Η μεραρχία στελεχώνεται από τα σώματα της αστυνομίας, της στρατιωτικής αστυνομίας, της πυροσβεστικής, καθώς και ανθρώπους ειδικευμένους στην διεξαγωγή ερευνών, από κάθε πολιτεία της Βραζιλίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Άρη
FT
1 - 1
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
66'
2 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
2'
76 - 75
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;