Σαντορίνη | Μέσα στα top 10 των αμερικανικών ιστοσελίδων

Από Irina_def 18 Δεκεμβρίου 2013

Απίστευτη-η-Σαντορίνη-μας

Για ακόμη μία φορά διακρίθηκε η Σαντορίνη, που κέρδισε την 8η θέση, ανάμεσα στους 10 πιο όμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς, σύμφωνα με τους αναγνώστες των ιστοσελίδων usatoday.com και 10Best.com.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα:

«Η φυσική ομορφιά των ελληνικών νησιών φτάνει στο αποκορύφωμά της στο νησί της Σαντορίνης, χάρη στην μοναδικότητα του συνδυασμού του μπλε του ουρανού και της θάλασσας με το λευκό των σπιτιών και των εκκλησιών, που σαν καταρράκτης ξεχύνονται στην ηφαιστειακή καλντέρα, πάνω από τα γαλανά νερά του Αιγαίου. Αν η ομορφιά της πόλης δεν είναι αρκετή, οι παραλίες μοιάζουν να βγήκαν από καρτ ποστάλ».

Μάλιστα, την πρώτη θέση κατέλαβε η Ρίγα, η πρωτεύουσα της Λετονίας και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2014, η οποία, σύμφωνα με τον συντάκτη του άρθρου, έχει μόλις αρχίσει να παίρνει την προσοχή που της αξίζει, ενώ όπως συμπληρώνει:

«Το «κόσμημα της Βαλτικής» συνδυάζει μια ζωντανή πόλη με την προστατευόμενη από την UNESCO Παλιά Πόλη δημιουργώντας μια από τις πλουσιότερες πολιτιστικές σκηνές της Ευρώπης. Οι λάτρεις της αρχιτεκτονικής θα αναγνωρίσουν τη Ρίγα ως την πόλη με τη μεγαλύτερη συλλογή σε αρτ νουβό κτίρια της Ευρώπης».

Αναλυτικά, η δεκάδα με τους πιο όμορφους ευρωπαϊκούς προορισμούς:

1. Ρίγα, Λετονία
2. Μπέργκεν, Νορβηγία
3. Ίνσμπρουκ, Αυστρία
4. Ντουμπρόβνικ, Κροατία
5. Τσέστερ, Αγγλία
6. Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία
7. Βουδαπέστη, Ουγγαρία
8. Σαντορίνη, Ελλάδα
9. Βενετία, Ιταλία
10. Μπριζ, Βέλγιο

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486