Οικολόγοι Πράσινοι | Πισσίας και Χρυσόγελος στις πρώτες θέσεις του Ευρωψηφοδελτίου

Από neolaia.gr Team 18 Δεκεμβρίου 2013

Οικολόγοι Πράσινοι - Ευρωεκλογές 2014- Ψηφοδέλτιο

Εντολή «συγκατοίκησης» και αποφυγής διάσπασης από τη βάση του κόμματος.

Η διαδικασία εκλογής υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου μέσω κάλπης και διαδικτύου του κόμματος των Οικολόγων Πράσινων έληξε χθες το βράδυ. Στην πρώτη θέση της ελληνικής Πράσινης ευρωλίστας αναδείχθηκε ο Β. Πισσίας, στη δεύτερη θέση ο Ν. Χρυσόγελος, οι οποίοι βάσει των αποτελεσμάτων θα διεκδικήσουν από κοινού, λόγω του συστήματος εναλλαγής θητείας των ΟΠ, την επανεκπροσώπηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με στόχο τη διατήρηση της μίας έδρας του κόμματός τους.

Η τελική επιλογή του διδύμου Πισσία-Χρυσόγελου από τα 600 μέλη του κόμματος που συμμετείχαν στη διαδικασία αποτελεί εντολή μιας αν μη τι άλλο δύσκολης ιδεολογικής και πολιτικής συμπόρευσης-«συγκατοίκησης» των υπερψηφισθέντων στην κορυφή της ευρωλίστας των Οικολόγων Πράσινων μέχρι τις ευρωεκλογές, αλλά και προσπάθειας μιας κατά το δυνατόν γεφύρωσης των αντιθέσεων των δύο πλευρών, όπως αυτές καταγράφηκαν στο δρόμο για την εσωτερική κάλπη. Ο αριστερός ακτιβιστής από το «Ένα καράβι για τη Γάζα», Βαγγέλης Πισσίας, και ο νυν ευρωβουλευτής και εκφραστής του θεωρούμενου ως πιο περιβαλλοντιστικού πολιτικού στίγματος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, Νίκος Χρυσόγελος, καλούνται τώρα να συνδιαμορφώσουν μια συνεκτική οικολογική πολιτική πρόταση και καμπάνια προώθησής της προς τους Έλληνες πολίτες που στην προδιαγραφόμενη κατάσταση διπολισμού των ευρωεκλογών του Μαΐου, ιδίως σε περίπτωση που δεν έχουν προηγουμένως προκληθεί ή δεν πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα εθνικές εκλογές, θα στοχεύει να αποφέρει ένα ποσοστό πλέον του 4% το οποίο απαιτείται για να εισέλθουν εκ νέου οι Οικολόγοι Πράσινοι στην ευρωβουλή.

Την Πέμπτη το μεσημέρι στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ θα παρουσιαστούν και θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου οι επικεφαλής της εκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων στις ευρωπαϊκές εκλογές. Την 3η και την 4η θέση του ευρωψηφοδελτίου των Ελλήνων Πράσινων θα λάβουν τιμητικά με πολιτική απόφαση υποψήφιοι επιλεγμένοι από την Κοινωνία των Πολιτών.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486