Πως απαντά η Χ. Τρικούπη στην κίνηση αμφισβήτησης Βενιζέλου

pasok ippokratous2_431x

Ανταπάντηση Μωραΐτη για λογαριασμό των 11 ότι οι Βενιζελικοί ψάχνουν μέσω των «58» σανίδα πολιτικής σωτηρίας

Στο αίτημα κυρίως Παπανδρεϊκών στελεχών για έκτακτη σύγκλιση της ΚΠΕ του κόμματος για τη συζήτηση της πορείας του ΠΑΣΟΚ, λίγες ημέρες μετά την εκδήλωση των «58» για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς που πρωτοστάτησε σε κινητοποίηση η Χαριλάου Τρικούπη, οι συνεργάτες του κ. Βενιζέλου απάντησαν ότι το αίτημα για συνεδρίαση της ΚΕ υποβλήθηκε υποκριτικά και για λόγους εντυπωσιασμού, διότι ήταν γνωστό ότι το συλλογικό όργανο θα συνεδριάσει την επόμενη Παρασκευή και το Σάββατο.

Τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης, αμέσως μετά, πήρε ο Θάνος Μωραΐτης, εκ των 11 της ΚΠΕ και εκ των 3 Βουλευτών που συνυπέγραψαν το αίτημα, σηκώνοντας κι άλλο τους τόνους αμφισβήτησης Βενιζέλου και συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ στο εγχείρημα των «58» που σημαδεύτηκε-«καπελώθηκε» από την παρουσία του Κ. Σημίτη και το φανφαρονικό προμόσιον του ΔΟΛ και άλλων κυρίαρχων ΜΜΕ. «Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να τη «διαπραγματευτούμε» όπως φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης», είπε χαρακτηριστικά ο Θ. Μωραΐτης.

Η (αντ)απάντηση Μωραΐτη

«Χθες, 11 μέλη της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ, αναλάβαμε μια θεσμική πρωτοβουλία, ζητώντας το αυτονόητο: Να λειτουργήσει το κορυφαίο όργανο του κινήματος και να συζητήσουμε όλο το πλαίσιο των πολιτικών εξελίξεων. Γύρω από αυτή την ξεκάθαρη θεσμική πρωτοβουλία, η οποία περιγράφεται λιτά και ξεκάθαρα σε 84 και μόνο λέξεις, σήμερα το πρωί στήθηκε από κάποιους ένα γαϊτανάκι απίθανων και επικίνδυνων διαρροών σε ΜΜΕ που απηχούν, όπως ισχυρίζονται, την Χαριλάου Τρικούπη. Η προσπάθεια ήταν να στηθεί ένα «πολεμικό κλίμα» εντός ΠΑΣΟΚ που ευνοεί επιδιώξεις εκτός ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς, κάποιοι, στις πιο κρίσιμες ώρες, διαχειρίζονται την εικόνα της παράταξης με παιγνίδια ανώνυμων διαρροών. Εμείς θα επιμείνουμε στη θεσμική λειτουργία και δεν θα μας παρασύρει κανένας στο «ανταλλακτήριο» των παραπολιτικών στηλών και στο «πλυντήριο» της παραπολιτικής. Η απόφασή μας είναι να υπερασπιστούμε την παράταξη και όχι να τη «διαπραγματευτούμε» όπως φαίνεται ότι κάποιοι θέλουν, προκειμένου να βρουν σανίδα πολιτικής επιβίωσης. Ας αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους πριν είναι αργά. Σε διαφορετική περίπτωση η ευθύνη για τις εξελίξεις θα τους ανήκει εξ ολοκλήρου».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;