4D-printed κοσμήματα που δεν έχετε ξαναδεί

Στην αναζήτηση του τέλειου χριστουγεννιάτικου δώρου για μία φίλη σήμερα το πρωί, έπεσα πάνω σε αυτό…

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι ακριβώς είναι! Ονομάζεται Kinematics project και πρόκειται για “4D-printed” shape-changing dress and jewellery τα οποία φτιάχνονται από το Nervous System, ένα design studio στη Μασσαχουσέτη.

Το Nervous System πήγε τη μέθοδο του 3D-printing ένα βήμα παραπέρα, δημιουργώντας φορέματα και κοσμήματα τα οποία αλλάζουν σχήμα και εκτυπώνονται από 3D εκτυπωτή.

Πιο συγκεκριμένα, οι Jessica Rosenkrantz και Jesse Louis-Rosenberg του Nervous System περιγράφουν το Kinematics project ως ένα παράδειγμα του 4D printing, που ακόμα ερευνάται, καθώς αφορά στην εκτύπωση τρισδιάστων αντικειμένων τα οποία αυτόματα αλλάζουν σχήμα. Στο 4D printing, δηλαδή, το τελικό προϊόν από μόνο του παίρνει στη συνέχεια μια προκαθορισμένη μορφή.

Αυτήν τη στιγμή, το Nervous System δουλεύει πάνω στην κατασκευή ενός φορέματος που θα εκτυπωθεί ολόκληρο αν και είναι πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος από το εσωτερικό του εκτυπωτή, αλλά και μιας σειράς κοσμημάτων που θα προσαρμόζονται στο σώμα.

Μάλιστα, όσοι θέλουν να αγοράσουν τα κοσμήμτα μπορούν στο online application να τα μεταμορφώσουν με όποιο τρόπο θέλουν, να τους αλλάξουν και μέγεθος και χρώμα και να τα παραγγείλουν. Η τιμή αλλάζει με κάθε αλλαγή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Νέα Ιωνία Αττικής

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;