ΚΚΕΛΠΝΟ | Συνέντευξη Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS

keelpno

Στη Συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα στο Υπουργείο Υγείας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του HIV/AIDS, επισημάνθηκε η σχετική μείωση των δηλώσεων των νέων HIV κρουσμάτων για το πρώτο δεκάμηνο του 2013 – ωστόσο κρίνεται πρόωρη η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων. Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η επιδημιολογική εικόνα του νοσήματος για διεθνή και ελληνικά δεδομένα, η συντονισμένη απόκριση των θεσμικών φορέων και των ΜΚΟ για την αναχαίτιση της HIV επιδημίας στους χρήστες, η δράση παρέμβασης του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, καθώς και η νέα καμπάνια με τίτλο «Μηδένισέ το – Getting to Zero». Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη συνεχούς επιτήρησης, επαγρύπνησης και παρέμβασης, αλλά και η διεύρυνση συνεργασίας των συναρμόδιων Υπουργείων.

Στη Συνέντευξη μίλησαν οι κ.κ. Γιώργος Νικολόπουλος, Επιδημιολόγος, Γραφείο HIV/AIDS ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. Χρυσούλα Μπότση, Πνευμονολόγος-Επιστημονική Συνεργάτης Γραφείου Προέδρου ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. και Υπεύθυνη της ΜΕΛ «Α.Συγγρός», και Ειρήνη Ξανθοπούλου, Υπεύθυνη Γραφείου Αγωγής Υγείας ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Στην εν λόγω εκδήλωση παραβρέθηκαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, κ. Χριστίνα Παπανικολάου, η Διευθύντρια Δημόσιας Υγείας κ.Αθηνά Κύρλεση, η Πρόεδρος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ., Καθηγήτρια Τζένη-Κουρέα Κρεμαστινού, η Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, κ. Μένη Μαλλιώρη, καθώς και η κ. Δήμητρα Παρασκευά, Υπεύθυνη του Γραφείου HIV/AIDS του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.

Δελτίο Τύπου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

1

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;