Ο δεκάλογος του TEDx Athens 2013, από τα μάτια του neolaia.gr! #tedxath

unchartedlogo

Πάει και το φετινό TEDx Athens! Το πιο χάι και γκράντε από τα λόκαλ τέντεξ ιβέντς ολοκληρώθηκε, και το neolaia.gr ήταν εκεί, ως χορηγός επικοινωνίας. Γενικά ήταν και φέτος εξαιρετικό, αλλά επειδή η αλήθεια κρύβεται στις λεπτομέρειες, σου ετοιμάσαμε ένα δεκάλογο γνώμης φίλε αναγνώστη, που θες να έχεις άποψη για τα πάντα.

  1. Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ήταν σα να έχει φτιαχτεί για να γίνεται το συγκεκριμένο event. Μου φαινόταν λίγο περίεργη η λογική των “ορόφων”, όμως τελικά όπως έγινε, ήταν σα να υπάρχει ένας όροφος που κάνει για τον καθένα. Πολύ αποτελεσματικό, αν και “έσπαγε” τον κόσμο.
  2. Η ομάδα του TEDxAth είναι κάθε χρόνο και καλύτερη. Πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ειδικά αν σκεφτείς πως βασίζεται σε εθελοντές. Τώρα θα μου πεις, εδώ κάναμε κοτζάμ Ολυμπιακούς Αγώνες με εθελοντές, εκεί θα κολλούσαμε; Θα απαντήσω πως για να κινητοποιηθούν οι εθελοντές, πρέπει να πιστεύουν πολύ σε ένα συγκεκριμένο, κοινό σκοπό. Κι εδώ το πίστεψαν.
  3. Γενικά, φάνηκε να υπάρχει ιδιαίτερα καλό κλίμα στην ομάδα, παρά την πίεση που υπάρχει, ειδικά το διήμερο της εκδήλωσης. (φάνηκε ακόμη πιο έντονα στο πάρτι της λήξης!).
  4. Το TEDx Athens κάθε χρόνο είναι και πιο ώριμο. Προσωπικά νομίζω πως φέτος ήταν σα να έφτασε σε ένα σταυροδρόμι απόφασης, την οποία και πρέπει να πάρει. Αυτό μου δίνει μία ιδιαίτερη προσμονή για το επόμενο, μιας και θα περιμένω με ενδιαφέρον το ποια κατεύθυνση θα επιλεγεί τελικά.
  5. Το καλύτερο session κατά τη γνώμη μου: Η ενότητα Τριβιζάς – Κατσαχνιάς – Νιέρβα. Μπες στο βίντεο, βρες το [είναι στο σημείο περίπου 05:23:00] και δες το.
  6. Πάλι προσωπική στιγμή: Είμαι την Παρασκευή το απόγευμα με την Αμαλία Αγάθου, τον Ricky Nierva και τον Dawa Sherpa. Και μιλάμε, κάνουν διάφορα αστεία, μοιράζονται εμπειρίες. Το τι δεν είπαν εκείνη τη στιγμή; Το τι δουλειά κάνει και γιατί είναι διάσημος ο καθένας. Μετά, ανέβηκαν στη σκηνή. Ο Νιέρβα ζωγράφισε τον ήρωα του Up σε μισό λεπτό. Είναι art director στην Pixar. Αλλά δεν είναι ψώνιο. Ακούτε μερικοί εδώ; Btw δείτε κι αυτές τις ομιλίες.
  7. Άλλες ομιλίες που είδα και προτείνω: Γιάννης Μπεχράκης, Özlem Denizmen, Κώστας Συνολάκης, Luca Turin, Florian Schmitt. Υπήρχαν κι άλλες καλές, αλλά δεν ήμουν συνέχεια στην αίθουσα, είχε πολύ κόσμο έξω και το networking άξιζε πραγματικά.
  8. (και το φαγητό άξιζε).
  9. (και οι παρευρισκόμενες κοπέλες άξιζαν). Τι σπάνιο να έχει ωραίες κοπέλες event που ξεκινάει με core audience τους geeks. Μπράβο. Του χρόνου βλέπω να κάνουν μόνο άντρες αίτηση.
  10. Έρχονται συνεντεύξεις με Florian Schmitt και Olivia Bee, στέι τιουντ.

ΥΓ 1: Αν έχεις χρόνο να δεις μόνο 2 ομιλίες, δες Τριβιζά και Μπεχράκη. Δεν είναι τυχαία τα full house standing ovations που έγιναν και στους δύο. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΕΙΣ.

ΥΓ 2: Ειδική αναφορά πρέπει να κάνω στους frontmen Θοδωρή Αναγνωστόπουλο και Δημήτρη Καλαβρό, που κάθε χρόνο είναι και (ακόμη) καλύτεροι. Επίσης ευχαριστώ την Ειρήνη Πορτάλιου που μας ανέχθηκε και ήταν εκεί για ό,τι χρειαστήκαμε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

15-02-2024

Νέα Σμύρνη

Στελέχη Ξενοδοχειακών Μονάδων

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;