Ουάσινγκτον | Διαφήμιση υπέρ των αποκαλύψεων του Σνόουντεν

Σε λεωφορεία στην Ουάσιγκτον έκανε την εμφάνισή της διαφήμιση με το σλόγκαν «Ευχαριστούμε, Έντουαρντ Σνόουντεν».

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για εκστρατεία μη κερδοσκοπικής οργάνωσης υπέρ των αποκαλύψεων του πρώην πράκτορα της NSA που διέφυγε στη Ρωσία, η οποία επιδιώκει να αφυπνίσει τους πολίτες για τις πρακτικές παρακολούθησης των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της οργάνωσης Partnership for Civil Justice Fund δήλωσε πως «είναι ώρα να σταματήσει η NSA να ψάχνει τα email μου και τα τηλεφωνήματά μου. Ποτέ δεν έδωσα άδεια για κάτι τέτοιο. Οι Αμερικανοί πολίτες δεν το θέλουν. Και θέλω όσοι βλέπουν το λεωφορείο να ξέρουν πως εκατομμύρια άλλοι σκέφτονται το ίδιο πράγμα».

Ακόμη, η Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ενέκρινε σχέδιο ψηφίσματος κατά της υπερβολικής ηλεκτρονικής παρακολούθησης, ενώ τη σχετική πρόταση είχαν υποβάλει η Γερμανία και η Βραζιλία.

«Για πρώτη φορά στο πλαίσιο του ΟΗΕ, το ψήφισμα αυτό κατηγορηματικά ορίζει πως τα δικαιώματα που απολαμβάνουν οι άνθρωποι εκτός του διαδικτύου θα πρέπει να προστατεύονται και στο διαδίκτυο», ανέφερε ο Γερμανός πρέσβης στον ΟΗΕ.

Τέλος, το σχέδιο ψηφίσματος αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών μέσα στον επόμενο μήνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

15-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;