The Burger Joint | Ψυχικό - Ο απόλυτος δεκάλογος

Γενικά, υπάρχουν burgers. Και υπάρχουν και BURGERS. Και υπάρχει και το Burger Joint. ΤΟ. BURGER. JOINT.

Τρώω burgers όσο με θυμάμαι. Από τα Wendy’s (ΑΧ), τα Burger King (ΞΑΝΑ ΑΧ) και τα ΜcDonald’s, στα Friday’s και τα Simply, σε κάθε μέρος έχω ένα αγαπημένο πιάτο. Όμως υπάρχει ένα μαγαζί, όπου μου αρέσουν σχεδόν ΟΛΑ τα πιάτα. Ένα Μαγαζί, που έχει Burger από Chef. Ένα μαγαζί. Το Καλύτερο Burger της Ελλάδας όμως, απέκτησε ανταγωνιστή.

Το μικρό αδερφάκι του Burger Joint Γλυφάδα, μάλλον είναι μεγαλύτερο. Και ακούει στο όνομα Burger Joint Ψυχικό.

Πήγα, το είδα, δοκίμασα (και να σου πω την αλήθεια ήλπιζα να μην έχει διαφορά από τη Γλυφάδα, μη σου πω να είναι και χειρότερο, γιατί τα προάστια από Ψυχικό και πέρα, δεν τα πάω μία, anyway) και δυστυχώς, το “μικρό”, είναι “μεγάλο” και ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.

Εν συντομία, 10 πράγματα που μου έμειναν από την επίσκεψη:

  1. Εξαιρετικό, industrial design, που πραγματικά ταιριάζει στο άκουσμα του όρου “Burger Joint”. Ωραίος, “αυθεντικός” χώρος, με λίγα μόνο στοιχεία να θυμίζουν το μαγαζί της Γλυφάδας.
  2. Μεγάλη σάλα. 16 τραπέζια (αν μέτρησα καλά), το ένα κοντά στο άλλο, μπορεί να αποκτήσει πολύ παρεΐστικο κλίμα, αν και από τις πρώτες κιόλας μέρες γίνεται ένας μικρός χαμός από κόσμο, που καταφτάνει από όλη την Αττική.
  3. Αν βρεις τραπέζι, νιώθεις και λίγο τυχερός. Δε μπορείς να “κλείσεις” τραπέζι, άρα κάνε σωστό προγραμματισμό. Tip: Πήγαινε μισή ώρα, πριν, πες πως θα έρθεις σε ένα μισάωρο, κάνε μία βόλτα και γύρνα για να φας!
  4. Fun Fact: Τα τραπέζια είναι αριθμημένα με τραπουλόχαρτα.
  5. Το σημείο που είναι φτιαγμένο το BJ, είναι το σημείο που θα έπρεπε να είναι φτιαγμένο το BJ. Ακριβώς εκεί.
  6. Έχει κοκτέιλς! Πάει ένα καυτερό burger με ένα δροσιστικό κοκτέιλ; Η απάντηση, στον ειδικό κατάλογο!
  7. ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ MEDIUM WELL. Πιο πολύ medium, λιγότερο well, το πιο ζουμερό burger που έχω φάει στην Ελλάδα, χωρίς να είναι τίγκα στο αίμα. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΠΡΑΓΜΑ. ΑΠΛΑ.
  8.  Το “The Duke”. Καινούριο burger στον κατάλογο, λανσάρισμα με το καινούριο μαγαζί. Με απλά λόγια: ήρθε ο σεφ, λέει ποιο είναι το πιο γαμάτο burger μου; Το Umami. Γιατί; Για την τρούφα. Τι να κάνω τώρα; Ένα δεύτερο burger με τρούφα. Και τι άλλο να βάλω; Bacon. Όλοι αγαπάνε το bacon. Και άλλο λίγο bacon. Για να το τερματίσω.
    Και το τερμάτισε. Έφτιαξε burger με μπρι, τρούφα και διπλό bacon. Τι δεν καταλαβαίνεις;
  9.  Pizza με σπανάκι. Καινούρια κι αυτή. Χωρίς σάλτσα ντομάτας. Με κρέμα γάλακτος. Περίεργη γενικά.
  10. Ο σεφ. Ο  Γιώργος Παπακώστας, ο σεφ του BJ, είναι ο βασικός λόγος να πας στο BJ. Για όλα τα πιάτα που δεν είναι διαφημισμένα. Θα έτρωγες ποτέ πιάτο με κοτόπουλο σε ένα μαγαζί που λέγεται Burger Joint; Αν όχι, κακό του κεφαλιού σου. Δοκίμασε το Chicken Parm και αν έχεις φάει καλύτερο πιάτο με κοτόπουλο στη ζωή σου, να μου πεις που διάολο το βρήκες.

Με μία φράση: Το καλύτερο burger της χώρας, το τερμάτισε. Like. Απλά.

ΥΓ Και αν περιμένεις πως θα δώσεις 18 ευρώ το burger. Μην το περιμένεις. Γύρω στα 10 ευρώ είναι το πιο ακριβό. Ζ-Ω-Α-Ρ-Α.

Update

Tip, που απέκτησα με εμπειρία: Η αλήθεια βρίσκεται στην κόκκινη Sangria. Γκέγκε;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Πλήρης Απασχόληση

11-03-2024

Βουλιαγμένη Αττικής

950

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;