Λονδίνο | Η πορεία των Anonymous

Από Irina_def 6 Νοεμβρίου 2013

Εκατομμύρια ήταν οι πολίτες που συμμετείχαν στη χθεσινή διαδήλωση στους δρόμους του Λονδίνου φορώντας μάσκες του Γκάι Φοκς και φωνάζοντας συνθήματα κατά της πολιτικής της λιτότητας.

Πιο συγκεκριμένα, στην πλατεία του Κοινοβουλίου οι διαδηλωτές έκαψαν λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μικροσυμπλοκές με την αστυνομία σημειώθηκαν έξω από το παλάτι του Μπάκινχαμ.

Επίσης, έξω από την κεντρική πύλη του παλατιού οι διαδηλωτές άναψαν μεγάλη φωτιά και πέταξαν πυροτεχνήματα, συνήθεια που συνδέεται με τον εορτασμό του Γκάι Φοκς.

Μάλιστα, η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε 11 συλλήψεις για διατάραξη της δημόσιας τάξης, ενώ αυτόπτες μάρτυρες είδαν τους αστυνομικούς να απομακρύνουν δια της βίας έναν άντρα και μια γυναίκα.

Παρόμοιες διαδηλώσεις υποστηρικτών των Anonymous πραγματοποιήθηκαν στην Ιαπωνία, στην Αυστραλία και στη Νέα Ζηλανδία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκάι Φοκς είναι αυτός που επιχείρησε στις 5 Νοεμβρίου του 1605 να ανατινάξει το βρετανικό κοινοβούλιο. Η μάσκα του Γκάι Φοκς εμπεριέχει έναν επιπλέον συμβολισμό για τη γενιά του ίντερνετ, καθώς αποτελεί σύμβολο των Anonymous, της κολεκτίβας που έγινε παγκοσμίως γνωστή για τις κυβερνοεπιθέσεις που εξαπολύει κατά κυβερνητικών ιστοσελίδων και πολυεθνικών εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ