Πανεπιστήμιο Πατρών | Οι αποφάσεις του συλλόγου των υπαλλήλων

Πανεπιστήμιο ΠατρώνΔείτε παρακάτω την ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος των υπαλλήλων σχετικά με τις απολύσεις που προβλέπει ο νέος νόμος.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση

Συνάδελφοι, εργαζόμενοι και εργαζόμενες της Πάτρας,

Ξεκινήσαμε εδώ και 7 εβδομάδες έναν αγώνα με βασικό αίτημα «όχι στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις», όχι σε κάθε αντιλαϊκή πολιτική που τσακίζει τις ζωές και τα δικαιώματα μας, που ακυρώνει ακόμα και την δυνατότητα των ιδρυμάτων να λειτουργήσουν στοιχειωδώς.
Αυτό ήταν και παραμένει το βασικό περιεχόμενο του αγώνα μας. Η θέση , κανένας να μην αυτοαπογραφεί μπήκε στην πορεία, σαν απάντηση στην τρομοκρατική-εκβιαστική πολιτική της κυβέρνησης που με εισαγγελείς αλλά και αντισυνταγματικές τροπολογίες του Δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα εκβίασε και ποδοπάτησε συνειδήσεις και ανθρώπινες ζωές. Δυσκολέψαμε , καθυστερήσαμε , μπήκαμε εμπόδιο στην βάρβαρη κυβερνητική πολιτική τους. Η εξέλιξη για την «αυτοαπογραφή» θα ήταν διαφορετική αν οι συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της Ομοσπονδίας και του ΕΚΠΑ, άξιοι εκπρόσωποι του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν έπαιζαν τον βρώμικο ρόλο της αναχαίτισης και της διάσπασης του κινήματος. Τα σχέδια τους δεν θα περάσουν.
Εμείς οι εργαζόμενοι του Παν/μιου της Πάτρας αποφασίσαμε ενωμένοι χωρίς διαχωρισμούς να συνεχίσουμε τον αγώνα μας και να τον κλιμακώσουμε. Βγήκαμε από αυτή την «χαμένη» μάχη πιο δυνατοί και πιο ενωμένοι. Διατρανώνουμε την απόφαση μας όλοι μαζί να αγωνιστούμε και να υπερασπιστούμε όλους τους συναδέλφους μας εναντία στις απολύσεις με οποιαδήποτε μορφή. Μέσα από την πορεία του αγώνα έγινε ακόμα πιο καθαρό σε όλους μας ότι όλοι μαζί μπορούμε και θα τους νικήσουμε. Δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε ένα σημαντικό αγώνα, που το περιεχόμενο και η μορφή του αποφασίζονται μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, με αγωνιστική στάση, οδηγούμενοι από τις αξίες και τα ιδανικά του συλλογικού αγώνα, της αντίστασης, της υπεράσπισης του δίκιου των εργαζομένων. Αντλούμε δύναμη από το δίκιο μας και από την αλληλεγγύη των μαζικών φορέων των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, από την αλληλεγγύη των φοιτητών μας.
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΨΗΛΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ,ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ Ν’ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
Αποφασίζουμε:
1. Την συνέχιση των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και την περιφρούρηση τους μέχρι την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου
2. Συλλαλητήριο την Πέμπτη 31 Οκτώβρη στις 6 μ.μ στην πλατεία Γεωργίου
3. Τρίτη 29 Οκτώβρη μαγειρεύουμε για τους φοιτητές της Εστίας που στηρίζουν τον αγώνα μας.
4. Την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 10 το πρωί στο Α κτήριο καλούμε όλους τους συναδέλφους σε γενική Συνέλευση
5. Διοργανώνουμε δράσεις ενημέρωσης των πολιτών και των εργαζομένων της πόλης. Καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να βρεθούν μαζί μας στον αγώνα για την ανατροπή όλων των αντιλαϊκών πολιτικών

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

05-03-2024

Ταύρος

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
4'
14 - 11
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;