Σχολικός διαγωνισμός με θέμα “Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό”

hd_logo

Το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το Βρετανικό Συμβούλιο στην Ελλάδα διοργανώνουν διαγωνισμό με θέμα “Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό» / “Say NO to bullying”.

Ο Διαγωνισμός διοργανώνεται στο πλαίσιo του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Σέβομαι τη Διαφορετικότητα: Ένα πρόγραμμα κατά της ενδοσχολικής βίας”, ο οποίος έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο είναι κατά της ενδοσχολικής βίας και βασίζεται στα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Απευθύνεται σε μαθητές της Πέμπτης και Έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10 – 15 ετών) σε όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.

“Σκοπός του διαγωνισμού δεν είναι απλώς να αναδείξουμε την καλύτερη ιδέα και να βραβεύσουμε την καλύτερη παρουσίαση. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν ενεργά στην καταπολέμηση του φαινουμένου του σχολικού εκφοβισμού, όποια και αν είναι τα αίτιά του”, δήλωσε ο Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης. “Ο διαγωνισμός είναι μία από τις δράσεις του νέου μας εκπαιδευτικού προγράμματος Σέβομαι τη Διαφορετικότητα, που σχεδιάσαμε και υλοποιούμε σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, και διδάσκεται σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα.”

Από την πλευρά του, ο Διευθυντής του Βρετανικού Συμβουλίου στην Ελλάδα Tony Buckby δήλωσε ότι “οι Ίσες Ευκαιρίες και η Διαφορετικότητα είναι ένα ουσιαστικό μέρος της δουλειάς μας. Στο British Council εργαζόμαστε με γνώμονα ένα σύνολο αξιών – εκτίμηση των ανθρώπων, ακεραιότητα, αμοιβαιότητα, δημιουργικότητα και επαγγελματισμό – που αναδεικνύουν τον τρόπο που δουλεύουμε και επικοινωνούμε.”

Οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο ή μια παρουσίαση και να εμπνευστούν από τις ακόλουθες αρχές:

  • Αναγνώριση της Διαφορετικότητας: Ο εκφοβισμός αναπτύσσεται όταν δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε και να δεχτούμε ότι είμαστε διαφορετικοί.
  • Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μας φέρονται με σεβασμό και ευγένεια.
  • Ισότητα Ευκαιριών: Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα συμμετοχής.
  • Κοινωνική Ένταξη: Αποδέξου με έτσι, όπως είμαι.
  • Όλοι έχουμε το δικαίωμα να αναγνωριζόμαστε γι’αυτό που είμαστε.
  • Μπορούμε να είμαστε όλοι φίλοι μεταξύ μας.
  • Επίλυση διαφορών: Μπορώ να λύσω τα προβλήματά μου συζητώντας με τους άλλους.
  • Όλοι έχουμε το δικαίωμα να λύνουμε τα προβλήματά μας ειρηνικά.

Η διάρκεια του διαγωνισμού είναι από 8 Οκτωβρίου 2013 – 8 Δεκεμβρίου 2013.

Το σχολείο της ομάδας που θα νικήσει, θα κερδίσει ένα πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ο οποίος θα διατεθεί ως δωρεά από συνεργάτες του προγράμματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού http://respect-diversity.org.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;