Το Καφενείο | Το Νο1 μεζεδοπωλείο στην περιοχή της Πλάκας

Από Γ. Τσαλίκης 9 Οκτωβρίου 2013

To kafeneio 1

Σου χει τύχει και εσένα να βρεθείς μεσημέρι στο κέντρο για φαΐ και να μην έχεις που να πας να φας έναν μεζέ με το κρασί σου;

Κανένα πρόβλημα, έχουμε την πρόταση.

Να πας στο Καφενείο.

Το Καφενείο, βρίσκεται σε απόσταση 8 λεπτών, από τα μετρό Ακρόπολη – Σύνταγμα και Μοναστηράκι.

Σε κτίριο του 1836, προσφέρει δύο χώρους, έναν εξωτερικό και έναν εσωτερικό.

Έτσι αποτελεί σίγουρη λύση τόσο για το καλοκαίρι, όσο και για τον χειμώνα, αφού τα δέντρα του εξωτερικού χώρου και η ζεστασιά (παίζει ρόλο και το τζάκι, όπως και να το κάνουμε) του εσωτερικού, προσφέρουν την απαιτούμενη ατμοσφαιρική άνεση!

to kafeneio 3Δεκάδες διαφορετικοί μεζέδες, που πραγματικά θα σας πονοκεφαλιάσουν στο τι να πρωτοεπιλέξετε.

Θεωρώ αδιανόητο να μην πάρετε κεφτέδες με κόκκινη σάλτσα.

Κάθε μέρα βέβαια έχει και διαφορετικές σπεσιαλιτέ και αν είστε τυχεροί μπορεί να πετύχετε Ρολό Χοιρινού με Σάλτσα Πορτοκάλι και Κάστανα, Μπουκιές Μόσχου Λεμονάτες με Φινόκιο και απίστευτα πολίτικα γλυκά. Φυσικά προτείνω οτιδήποτε σε κεφτέδες (κολοκυθό, ντοματό, οτιδήποτε) και τα διαχρονικά «καβουρμάς», μπεκρί μεζέ και τηγανιά».

to kafeneio 2Οι τιμές είναι ένα θέμα, καθώς δεν είναι και οι πιο φτηνές της αγοράς. Αν δηλαδή θες να χορτάσεις μόνο με τους μεζέδες θα σου κοστίσει αρκετά. Αν θες όμως να τσιμπήσεις με το κρασί σου, πιστεύω ότι μια παρέα των τριών άτομα, με δύο λίτρα κρασί και μεζέδες, μπορεί να τη βγάλει με δέκα ευρώ το άτομο. Παρόλα αυτά, θεωρώ πως ό,τι πληρώνεις παίρνεις και στο Καφενείο, κάθε ευρώ αξίζει!

Πως να φτάσεις εκεί.

Στο site του, βρήκα τους κάτωθι χάρτες:

Tις φωτογραφίες τις τσίμπησα από το facebook group:
www.facebook.com/groups/59843085396

Τηλέφωνο | 210-3246916
Διεύθυνση | Επιχάρμου 1 – Πλάκα