Στον Κορυδαλλό ο Νίκος Μιχαλολιάκος

download

Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα ο γραμματέας τη Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος αναμένεται να οδηγηθεί σε λίγο στον Κορυδαλλό, όπως και ο βουλευτής Ι. Λαγός.

Στις ίδιες φυλακές θα μεταχθεί και η  ανθυπαστυνόμος που έκριναν προφυλακιστέα οι ανακριτές.

Μάλιστα, προφυλακιστέος κρίθηκε και ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια, Γιώργος Πατέλης,  ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο κ. Μιχαλολιάκος έχει τον ηγετικό ρόλο της οργάνωσης τόσο στο πολιτικό όσο στο στρατιωτικό κομμάτι της Χρυσής Αυγής. Ήταν συντονιστής των παράνομων δράσεων της οργάνωσης, ενώ τις γνώριζε όλες αφού ήταν προγραμματισμένες.

Η απολογία του είχε ολοκληρωθεί νωρίτερα και κράτησε περίπου 6 ώρες. Στην πολύωρη απολογία του ο κ. Μιχαλολιάκος ισχυρίστηκε ότι η δίωξη του είναι πολιτική, υποστήριξε ότι δεν είναι ρατσιστής.και ναζιστής, εξέφρασε τη λύπη του για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και αποδοκίμασε τη βία συνολικά.

Επίσης, ο κ. Μιχαλολιάκος είπε ότι δεν γνωρίζει, αν τα μέλη του κόμματος έχουν παραβατική συμπεριφορά. Yποστήριξε ακόμη ότι τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε μετά τη δολοφονία, έγιναν σε αριθμούς που ο ίδιος είχε παραχωρήσει στα γραφεία του κόμματος, επομένως κατά τον ίδιο, οι καταγεγραμμένες κλήσεις δεν αποδεικνύεται ότι έγιναν σε αυτόν.

Ωστόσο, για την απόφαση για προφυλάκιση του κ. Μιχαλολιάκου, οι ανακριτές φαίνεται ότι έλαβαν υπόψη και την απολογία του πυρηνάρχη Νίκαιας Πατέλη η οποία ακολούθησε αυτή του αρχηγού της Χ.Α.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα όσα είπε ο Πατέλης οδήγησαν τους ανακριτές στην απόφαση για προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου.

Τέλος, η προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί απολογία του Χρ. Παππά μετατέθηκε τελικά για το μεσημέρι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
26 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
26 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;