Δηλώσεις για τις συλλήψεις των βουλευτών της Χ.Α.

50038-110888

Μετά τις ραγδαίες εξελίξεις που αφορούν στις συλλήψεις των βουλευτών της Χ.Α. ακολούθησαν δηλώσεις από τα κόμματα, το δήμαρχο Αθηναίων και άλλους.

Πιο συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε πως «Η Δημοκρατία έχει θεσμούς προστασίας της. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της», ενώ σε συνέντευξή του στην «Αξία» ο Αντώνης Σαμαράς είπε: «Η δημοκρατία έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα», τονίζοντας την αποφασιστικότητα με την οποία κινήθηκαν στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής κυβέρνηση, δικαιοσύνη και αστυνομία.

«Ήμαστε οι πρώτοι -και για ένα μεγάλο διάστημα οι μόνοι- που τους στιγματίσαμε ως αυτό που πράγματι είναι: νεοναζί! Διαχωρίζουμε, βέβαια, τον πυρήνα των στελεχών τους, που είναι οργανωμένοι ως παραστρατιωτικές ομάδες εφόδου, από τον απλό κόσμο που τους ψήφισε ή που έλεγε ότι θα τους ψηφίσει. Τώρα κι αυτοί άρχισαν να καταλαβαίνουν. Σε μια δημοκρατία διώκονται οι πράξεις, όχι το φρόνημα. Και την εγκληματική δραστηριότητα των ταγμάτων εφόδου θα την τσακίσουμε. Όπως είδατε, μετά το έγκλημα της Αμφιάλης η Αστυνομία κινήθηκε πολύ αποφασιστικά. Το ίδιο και η Δικαιοσύνη. Το ίδιο και η Κυβέρνηση. Είναι η πρώτη φορά, ίσως, που τέτοια πράξη βίας αντιμετωπίστηκε με τόση ταχύτητα. Ήδη προχωράμε γρήγορα να βρούμε και όσους βρίσκονται από πίσω. Και να τους αντιμετωπίσουμε όπως τους αξίζει. Η δημοκρατία μας έχει τα όπλα να τσακίσει τέτοια φαινόμενα μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας και του Συντάγματος».

«Εμείς εδώ και καιρό είχαμε υπογραμμίσει την ανάγκη να βρεθούν ενώπιον του νόμου όσοι εμπλέκονται σε εγκληματικές πράξεις. Σεβασμός στο νομικό πλαίσιο, να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστα τη δουλειά της τόσο για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, όσο και μια σειρά άλλων εγκληματικών δράσεων», είπε σε δηλώσεις του στο Βήμα ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης.

Ταυτόχρονα, σε μαζική καταδίκη και απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής καλεί το λαό και τη νεολαία το ΚΚΕ. «Καμία ανοχή στους αδίστακτους νοσταλγούς του Χίτλερ. Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα, όπως η ΧΑ, είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου» αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

Επίσης, ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, προέβη σε δηλώσεις στον απόηχο των δεκάδων συλλήψεων βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Ο κ. Καμίνης είπε: «Αυτό που άρχισε πρέπει να το πάμε μέχρι το τέλος. Δεν πρέπει τώρα, σε καμία περίπτωση, να παραμείνει ημιτελής αυτή η προσπάθεια. Είναι δικαίωση το να τους ταράξουμε στη νομιμότητα, γιατί αν κάναμε οτιδήποτε άλλο θα δείχναμε ότι το κράτος δικαίου δεν έχει την ηθική υπεροχή να επιβληθεί» είπε σε τηλεοπτικό κανάλι και συμπλήρωσε: «Δεν σηκώνει καμία καθυστέρηση και καμία ολιγωρία και ταχύτατα πρέπει να τελειώσει αυτή η ιστορία. Ήταν μία εγκληματική οργάνωση, είναι μία εγκληματική οργάνωση, τα σημάδια τα είχαμε, άργησε να αντιδράσει η πολιτεία, αλλά από τη στιγμή που αντιδρά πρέπει πια να προχωρήσει ταχύτατα, αλλά και με αποφασιστικότητα» κατέληξε.

Από την άλλη, ενώ η αντιτρομοκρατική αναζητά τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Χ. Παππά, αυτός παρενέβη τηλεφωνικά σε ραδιοφωνική εκπομπή του realfm λέγοντας: «Εγώ κυκλοφορώ ελεύθερος. Δεν είδα κανένα…Η συγκυβέρνηση τρέμει τις εκλογές» και συνέχισε τονίζοντας «Η κατοχική κυβέρνηση προβαίνει σε πρωτοφανείς παράνομες διώξεις εναντίον βουλευτών και με αυτά που κάνει θα έρθει η στιγμή που θα λογοδοτήσει ενώπιον του λαού. Η κυβέρνηση αυτή συνιστά μια εγκληματική οργάνωση που σε συνεργασία με την τρόικα καταστρέφει την πατρίδα».

Επίσης πρόσθεσε ότι «Ο Αντώνης Σαμαράς προσπαθεί να βυθίσει τη χώρα στο χάος και τον εμφύλιο πόλεμο. Αυτό δε θα γίνει» και κάλεσε τους «Έλληνες εθνικιστές σε αγωνιστική εγρήγορση».

Τέλος, πριν από λίγο αναρτήθηκε στο σάιτ της Χρυσής Αυγής η εξής ανακοίνωση:

Η χούντα του μνημονίου είναι εδώ. Κράτος και παρακράτος διώκουν τους Έλληνες Εθνικιστές.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το οργανωμένο σχέδιο που είχε προαναγγελθεί από τους υπάλληλους των διεθνών τοκογλύφων με διώξεις και προφυλακίσεις βουλευτών του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ ο Ελληνικός λαός γνωρίζει τι συμβαίνει και στέκεται στο πλευρό του Λαϊκού Συνδέσμου. Συμπαράσταση διαμαρτυρίας στην Γ.Α.Δ.Α. απέναντι σε μια παράνομη και πρωτοφανή απόφαση. Ψηλά οι Σημαίες!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

22-04-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
BARC
ΤΕΛ
73 - 77
ΟΣΦΠ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;