Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων | Έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων διοργανώνει έκθεση σκίτσου με θέμα τα ναρκωτικά, την εξάρτηση και την απεξάρτηση, με αφορμή την ίδρυση του θεραπευτικού προγράμματος «Ιθάκη», στο Πολιτιστικό Στέκι του προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, από τις 30 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 13 Οκτωβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα έργα των Ελλήνων Γελοιογράφων φωτίζουν, άλλοτε ελπιδοφόρα και άλλοτε με περίσκεψη, διαφορετικές πλευρές του προβλήματος των ναρκωτικών. Με το δικό τους μοναδικό τρόπο οι σκιτσογράφοι σχολιάζουν τα αδιέξοδα της χρήσης, τη σχέση εξάρτησης και κοινωνίας, την πολιτική για τα ναρκωτικά, τον τρόπο με τον οποίο η κρίση επηρεάζει το πρόβλημα, αλλά κυρίως τη δυνατότητα για «καθαρή» ζωή και κοινωνική ένταξη μακριά από ουσίες και εθισμούς. Την ώρα που η κρίση συρρικνώνει την κοινωνική φροντίδα, η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων στέλνει μέσα από την έκθεση το δικό της μήνυμα για την ανάγκη να κρατηθεί ανοικτός ο δρόμος για την «Ιθάκη».

«Με τις γελοιογραφίες μας αντιμετωπίζουμε το πρόβλημα “καταγγελτικά”, δηλαδή το κοινοποιούμε και ταυτόχρονα στεκόμαστε στο πλάι του. Προσπαθούμε να κάνουμε το πρόβλημα ευρέως γνωστό και ταυτόχρονα να πούμε, μέσα από το σκίτσο, ότι υπάρχει λύση. Για μένα ήταν ένα πολύ δύσκολο θέμα με πολλούς αυτοπεριορισμούς, στο πως θα το προσεγγίσεις και πως θα το προβάλλεις. Δεν πρέπει να πεις το λάθος πράγμα στο λάθος μέρος» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων η σκιτσογράφος Μαρία Τζαμπούρα.

«Tο σκίτσο μπορεί να υπάρξει σε όλες τις καταστάσεις και σε όλα τα γεγονότα. Θέλω να τονίσω ότι δεν είναι απαραιτήτως μια χιουμοριστική έκφραση, υπάρχουν σκίτσα δραματικά και σκίτσα που μας προβληματίζουν. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για ένα κοινωνικό σχόλιο. Το δικό μου σκίτσο βάζει τον προβληματισμό και “χτυπάει το καμπανάκι” στον νέο χρήστη» είπε ο γελοιογράφος Σπύρος Ορνεράκης.

Στην έκθεση συμμετέχουν με έργα τους οι σκιτσογράφοι:

Δημήτρης Γεωργοπάλης, Κώστας Γρηγοριάδης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πάνος Ζάχαρης (Πάνος), Πέτρος Ζερβός, Γιάννης Ιωάννου, Ηλίας Μακρής , Πάνος Μαραγκός, Παναγιώτης Μήλας, Κώστας Μητρόπουλος, Αντώνης Νικολόπουλος (Sοloup), Σπύρος Ορνεράκης, Βασίλης Παπαγεωργίου, Ανδρέας Πετρουλάκης, Στάθης Σταυρόπουλος (Στάθης), Μαρία Τζαμπούρα.

Την τελευταία ημέρα της έκθεσης, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου, τα μέλη της Λέσχης θα υποδεχτούν το κοινό για ένα δίωρο εργαστήρι σκίτσου, ανοικτό σε μικρούς και μεγάλους που θέλουν να γελοιογραφήσουν και να γελοιογραφηθούν. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στις 19:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;