Πελεγρίνης | «Το πανεπιστήμιο αντιμετωπίζει τον κίνδυνο της οριστικής παύσης»

Από Irina_def 25 Σεπτεμβρίου 2013

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 μίλησε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών, ο κ. Πελεγρίνης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η ευθύνη για την κατάσταση αυτή δεν είναι δική τους.

Πιο συγκεκριμένα, πρόσθεσε ότι από τους 1.000 υπαλλήλους φεύγουν οι 500 τονίζοντας ότι «φεύγει η “καρδιά” της Διοίκησης. Το πανεπιστήμιο έχει πολλά κτήρια, μέσα στα οποία υπάρχουν πάρα πολλά όργανα, υπάρχει μία τεράστια έκταση. Ποιος θα την φυλάξει εάν πάρει φωτιά; Πώς θα δουλέψει το πανεπιστήμιο; Δεν είναι σχήμα λόγου», είπε.

Και επισήμανε: «Θλίβομαι για τις οικογένειες που είναι στο δρόμο». Πρόσθεσε ακόμη διάφορα ερωτηματικά όπως με ποιο κριτήριο αποφάσισαν να διώξουν από το πανεπιστήμιο. «Κάναμε τη μελέτη της αξιολόγησης και τη στείλαμε. Εκ των υστέρων είπαν ότι πρέπει να φύγουν άτομα».

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αθηνών σημείωσε: «Η τρόικα μας πίνει το αίμα. Ποιος αποφάσισε αυτή την αυθαίρετη αξιολόγηση; Θλίβομαι που το λέω αλλά το αποφάσισε η ελληνική κυβέρνηση. Λυπάμαι πάρα πολύ», προσθέτοντας: «Μπορεί να χαθεί το εξάμηνο αλλά το σημαντικότερο είναι να μη χαθεί το πανεπιστήμιο». Μάλιστα, ήρθε και σε αντιπαράθεση με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτη Ρήγα, για το θέμα της σημερινής κατάστασης των πανεπιστημίων.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486