Θεατρική Παράσταση: «The man from earth»

Από neolaia.gr Team 21 Σεπτεμβρίου 2013

Photo Man From EarthΜπορεί κάποιος να έχει ζήσει 140 αιώνες εξέλιξης; Πώς θα ήταν η ζωή ενός αθάνατου; Είναι η επιστημονική γνώση αρκετή μπροστά σε μια αλήθεια που ανατρέπει τα πάντα;

Ένα έργο με απίστευτη και πρωτότυπη πλοκή που θίγει όλα τα θέματα της ανθρωπότητας, της ιστορίας και της θρησκείας και απαντά σε ερωτήματα που έχουν απασχολήσει όλους μας.

Εμπνευσμένο από την ομώνυμη ταινία, το έργο “THE MAN FROM EARTH” παρουσιάζεται στη θεατρική του εκδοχή, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ (Αλκμήνης 8, Κεραμεικός), κάθε Δευτέρα & Τρίτη (από 21 Οκτωβρίου 2013 έως 9 Ιανουρίου 2014) σε σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαίδη. Μια παράσταση που συνδυάζει την επιστημονική φαντασία με τον μαγικό ρεαλισμό, ακολουθώντας την πορεία της εξέλιξης του ανθρώπου ανά τους αιώνες.

Ένα αποχαιρετιστήριο πάρτι προς τιμήν του καθηγητή John Oldman μετατρέπεται σ’ ένα μυστηριώδες, επικίνδυνο παιχνίδι μετά την αποκάλυψή του στους συναδέλφους και φίλους του ότι ζει στη γη εδώ και 14.οοο χρόνια! Η επιστημονικά καταρτισμένη ομάδα θα χρησιμοποιήσει όλες τις γνώσεις που κατέχει για να αποδείξει αν αυτό αληθεύει. Μέσα όμως από την εσωτερική αναζήτηση, ξεπηδούν αναπάντητα ερωτήματα που οδηγούν σε απαντήσεις που σοκάρουν και μια αποκάλυψη που μπορεί να αλλάξει τον κόσμο για πάντα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα και το έργο:

Ο Jerome Bixby, δημιουργός επιτυχιών στον τομέα της επιστημονικής φαντασίας (Star Trek, Twilight Zone, κα.) συνέλαβε την ιδέα του “The Man from Earth” το 1960.

Η δημιουργία του σεναρίου κράτησε σχεδόν 40 χρόνια, ώσπου ολοκληρώθηκε τον Απρίλη του 1998, λίγο πριν τον θάνατο του συγγραφέα. Αυτό ήταν και το τελευταίο του έργο.

Έγινε ταινία το 2007 και κέρδισε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ ΣΕΝΑΡΙΟΥ ΣΤΟ RHODE ISLAND INTERNATIONAL FILM FESTIVAL.

Ταυτότητα της παράστασης

  • Μετάφραση Κειμένου: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη, Γιώργος Κατινάς
  • Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
  • Σκηνικά – Κοστούμια – Φώτα: Ζωή Μολυβδά Φαμέλη
  • Μουσική: Λίνα Ζηνά
  • Video art: Χρήστος Πυθαράς
  • Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ζέππος
  • Αφίσα: Άρης Σομπότης
  • Εμπορική Χορηγία: έπιπλα ΚΟΚΚΟΡΗΣ, www.kokkoris.com.gr

ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΚΟΠΟ.

Παίζουν: Δημήτρης Αλεξανδρής, Ερρίκος Λίτσης, Τόνυ Δημητρίου, Χριστόδουλος Στυλιανού, Γιώργος Κατινάς, Νίκη Παλληκαράκη, Κωνσταντίνα Μαλτέζου, Μαγδαληνή Παλιούρα

Πληροφορίες:

Πρεμιέρα: 21 Οκτωβρίου 2013

κάθε Δευτέρα & Τρίτη

Χώρος: Θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ, Αλκμήνης 8, Κεραμεικός.

Ώρα έναρξης: 21.30

Διάρκεια: 80’

Τιμές εισιτηρίων: 12 ευρώ (κανονικό), 8 ευρώ (μειωμένο)

Τηλ. Επικοινωνίας – κρατήσεις: 210 3428650