Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | 150 Χρόνια από τη Γέννηση του Ποιητή

Από neolaia.gr Team 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | 150 Χρόνια από τη Γέννηση του ΠοιητήΟδός Λέψιους 10. Αλεξάνδρεια. Στο φτωχικό διαμέρισμα με τη λιτή διακόσμηση ο Κωνσταντίνος Καβάφης ανασύρει μνήμες από τη ζωή και την τέχνη του. “Συναντάει” αγαπημένα του πρόσωπα και επιχειρεί έναν τελευταίο απολογισμό. Η ατμόσφαιρα δεν είναι θλιμμένη. Ένας στίχος, κάποιοι διάλογοι και μερικές σκόρπιες επιθυμίες ζωντανεύουν τη βραδιά δίνοντάς της ένα ξεχωριστό νόημα.

Το “Δραματικό και Μουσικό Πρελούδιο για τον Κ.Π.Καβάφη” της “Μικρής Όπερας του Κόσμου” είναι ένας φόρος τιμής στο μεγάλο Αλεξανδρινό ποιητή. Στη σκέψη του, την εσωτερική του πάλη και τα πάθη. Στην ποίηση και τα όνειρά του. Στους κώδικες λέξεων. Στην αρμονία του ρυθμού του. Στην οικουμενικότητα των στίχων του.

Η παράσταση δεν αφηγείται, δεν επιχειρεί μια ιστορική αναδρομή ούτε αναπαριστά. Μας ταξιδεύει στα μονοπάτια του μυαλού ενός μεγάλου ποιητή που είχε την ψυχική δύναμη να ξεπεράσει την εποχή του και την πόλη του.

Τα κείμενα της παράστασης της “Μικρής Όπερας του Κόσμου”, που επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης μετά την όπερα “Ο Κουρέας της Σεβίλης”, υπογράφει ο Ηλίας Λιαμής. Βασιζόμενος στα κείμενα του ποιητή, καθώς και στις μελέτες των Τίμου Μαλάνου, Στρατή Τσίρκα, Λιντλ, Γ.Π.Σαββίδη και Γιώργου Σεφέρη, εμπνεύστηκε μια ανάγλυφη διαδρομή και αναδρομή στις αναζητήσεις και τις προσδοκίες του μεγάλου μας ποιητή.

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486