iV-4 – Το νέο πρωτότυπο compact SUV της Suzuki

Suzuki iV-4 launch photo 3

Η Suzuki είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την Παγκόσμια Πρεμιέρα του νέου compact SUV, με την ονομασία iV-4, που πραγματοποιήθηκε στην 65η Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Από το λανσάρισμα της Σειράς LJ το 1970, η Suzuki έχει επεκτείνει εντυπωσιακά τη γκάμα των SUV μοντέλων της, με το Vitara το 1988, το Jimny το 1998 και το Grand Vitara το 2005. Σαν πρωτοπόρος της κατηγορίας των SUV, η Suzuki παρουσιάζει το iV-4, ένα πρωτότυπο που ενσαρκώνει μια νέα ιδέα στην αυτοκίνηση: Το σύγχρονο compact SUV.

Σχέδιο εξέλιξης

Tο iV-4 είναι πιστό στο DNA των sports utility vehicles (SUV) της Suzuki και ξεχωρίζει για το δυναμικό εξωτερικό του σχεδιασμό, που αντανακλά την παράδοση της εταιρείας στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το πρωτότυπο αυτό μοντέλο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξατομικεύεται και ο πελάτης μπορεί να το προσαρμόσει ακριβώς στα θέλω του, κάνοντάς το να ταιριάζει απόλυτα στον τρόπο ζωής του. Άλλωστε, στο όνομα, το “i” αντιστοιχεί στο “individuality” (εξατομίκευση), το “V” στο “vehicle” (όχημα), και το “4” στο “4 wheel-drive” (τετρακίνηση).

Σχεδιαστικά στοιχεία

  • Σχεδιασμός πιστός στην παράδοση της Suzuki στα Compact SUV –ευθείες, ομαλές γραμμές, χαρακτηριστικό σχήμα καπό, εμπρός μάσκα με πέντε γρίλιες– αλλά και  με μια μοναδική φουτουριστική αίσθηση, όπως αυτή αποτυπώνεται από «πινελιές» σαν τις χαρακτηριστικά ανασηκωμένες πλαϊνές γραμμές, τα φώτα ομίχλης με ενσωματωμένα φώτα LED  στην οροφή και την φωτιζόμενη εμπρός γρίλια.
  • Μεγάλοι τροχοί και σχεδιασμός ζαντών που αντικατοπτρίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει στο δρόμο ένα SUV.
  • Τα εξωτερικά αξεσουάρ, τα χρώματα και τα υλικά μπορούν να εξατομικευτούν σύμφωνα με τις προσωπικές επιλογές του πελάτη.
  • Το ειδικά εξελιγμένο χρώμα του πρωτότυπου ονομάζεται Brilliant Turquoise Metallic και είναι εμπνευσμένο από τον ουρανό που αντανακλάται στις γυάλινες επιφάνειες ενός ουρανοξύστη. Δημιουργεί μια εντυπωσιακή αίσθηση με την έντονη λάμψη και φωτεινότητά του.

 Οι διαστάσεις του iV4

  • Συνολικό μήκος 4,215 (mm)
  • Συνολικό πλάτος 1,850 (mm)
  • Συνολικό ύψος 1,665 (mm)
  • Μεταξόνιο 2,500 (mm)
  • Διαστάσεις ελαστικών 235/55R20

 Σχετικά με το μοντέλο παραγωγής

Το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το πρωτότυπο iV-4, θα είναι ένα υπερσύγχρονο compact SUV, με πολύ χαμηλό βάρος και θα έχει από τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 στην κατηγορία του.

To αυτοκίνητο θα εξοπλίζεται με το σύστημα ALLGRIP, τη νέα γενιά τετρακίνησης της Suzuki, που προσφέρει εξαιρετικές δυνατότητες κίνησης εντός, αλλά και εκτός δρόμου, ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς από ένα Suzuki Compact SUV.

Η ιστορία της Suzuki στην κατηγορία των SUV

Η Suzuki είναι ο πρωτοπόρος της κατηγορίας των Compact SUV. Από τη στιγμή που παρουσίασε την Σειρά LJ τη δεκαετία του 1970 και την Σειρά SJ τη δεκαετία του 1980, η εταιρεία έχει καταβάλει σημαντική προσπάθεια στην εξέλιξη οχημάτων της κατηγορίας αυτής, όπως είναι το Vitara, το Jimny και το Grand Vitara.

Το 1970, η αγορά των εκτός δρόμου οχημάτων αποτελούνταν κυρίως από οχήματα μεγάλου κυβισμού, αλλά η Suzuki τόλμησε την πρόκληση ενός μικρού τετρακίνητου οχήματος, που πρόσφερε το απόλυτο σε εκτός δρόμου ικανότητες χάρη στις σχέσεις υποβοήθησης κιβωτίου και το χαμηλό του βάρος. Ζυγίζοντας μόλις 600 κιλά, επιτύγχανε γωνία κλίσης 27,5 μοιρών, και έκτοτε εξελίσσεται συνεχώς. Η αντοχή στις συνεχείς απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές ενισχύθηκε με την αντικατάσταση του αερόψυκτου κινητήρα με έναν υδρόψυκτο, η χωρητικότητα του κινητήρα αυξήθηκε και τα πέλματα των ελαστικών έγιναν βαθύτερα και πιο φαρδιά.

Με την παρουσίαση της Σειράς SJ, με τις κομψές ευθείες γραμμές της να σηματοδοτούν την άφιξη των «στιλάτων» τετρακίνητων, η Suzuki κατάφερε να κερδίσει και τις οδηγούς του γυναικείου φύλλου.

Το 1988 παρουσιάστηκε το Vitara, συνδυάζοντας στιβαρό πλαίσιο τύπου σκάλας και ευρωπαϊκού προσανατολισμού δυναμικό σχεδιασμό. Ήταν ιδιαίτερα ευέλικτο χάρη στην απλή ανάρτησή του με γόνατα εμπρός και άξονα πίσω.

 Το 1998 έγινε πλήρης ανανέωση των Σειρών LJ και SJ για να δημιουργηθεί πιο μοντέρνα εμφάνιση και έτσι γεννήθηκε το Jimny. Ήταν ένα πραγματικά επαναστατικό μοντέλο, με μεγαλύτερο μεταξόνιο και ανασχεδιασμένο πλαίσιο τύπου σκάλας, που ενσωμάτωνε για πρώτη air locking hubs για ακόμα μεγαλύτερες εκτός δρόμου δυνατότητες.

Το Jimny συνεχίζει να πουλάει ακόμα και σήμερα, 15 χρόνια μετά την παρουσίασή του, χάρη στους πολλούς αφοσιωμένους οπαδούς του

Το Vitara με τη σειρά του, μετενσαρκώθηκε στο Grand Vitara, τον προάγγελο τότε της επερχόμενης εποχής των crossover, προσφέροντας εξαιρετική εντός δρόμου απόδοση χωρίς να θυσιάζει τις εκτός δρόμου ικανότητες.

Το 2005 το Grand Vitara υπέστη πλήρη ανανέωση της γκάμας του. Η απόδοση της ανάρτησης βελτιστοποιήθηκε με τη χρήση ενσωματωμένου πλαισίου και ταυτόχρονα τόσο οι εντός, όσο και οι εκτός δρόμου δυνατότητες βελτιώθηκαν. Επιπλέον προστέθηκε ένα αυτόματο σύστημα τετρακίνησης με τέσσερις διαφορετικές λειτουργίες.

Η εξειδίκευση της Suzuki στα SUV, που αποκτήθηκε μέσα από όλα αυτά τα χρόνια εμπειρίας και εξέλιξης αντίστοιχων μοντέλων, έχει σήμερα περάσει και στα crossover μοντέλα της εταιρείας. Έχει ήδη σφραγίσει την επιτυχία του SX4 και είναι εμφανής σε κάθε τμήμα του νέου SX4 S-CROSS, που θα ξεκινήσει να πωλείται άμεσα.

Όταν μάλιστα, στο κοντινό μέλλον, λανσαριστεί και το μοντέλο παραγωγής που βασίζεται στο iV-4 η Suzuki θα εισαγάγει νέες, καινοτόμες δυνατότητες στην κατηγορία των SUV.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Άρη
45'
0 - 0
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΑΕΚ
20:30
0 - 0
Παν
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
6'
34 - 20
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;